Inaugurat cu mare pompă la finele lunii mai, ca fiind o importantă realizare a conducerii Consiliului Județean, centrul de zi „Dumbrava Minunată” destinat copiilor cu tulburări neuropsihice va rămâne închis cel puțin până în toamna acestui an. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului caută specialiști care să lucreze cu micuții cu probleme, însă angajările în sistemul bugetar nu se pot face decât cu derogare sau potrivit regulii „un angajat nou la 7 oameni plecați din sistem.”
Reprezentanții DPDC au început deja să redistribuie o parte din angajați pentru a putea forma o echipă de specialiști care să poată lucra cu copiii cu autism, sindrom Down sau alte tipuri de tulburări neuropsihice. Cu toate acestea, nu se pune problema deschiderii centrului mai devreme de luna septembrie iar asta spre disperarea sutelor de familii care sunt nevoite să se deplaseze săptămânal la Focșani sau București pentru a-și trata copiii. Pentru o funcționare la întreaga capacitate, Centrul are însă nevoie de 30 de angajați iar acest lucru este aproape imposibil de realizat doar din redistribuiri. Drept urmare, responsabilii din cadrul DPDC Buzău trebuie să solicite Instituției Prefectului aprobarea suplimentării numărului de angajați. La rândul său, Prefectura trebuie să trimită cererea mai departe către autoritățile centrale care sunt în măsură să dea un răspuns unei asemenea solicitări.
Astfel, centrul de zi Dumbrava Minunată riscă să aibă soarta centrului pentru persoane fără adăpost construit de Primăria Buzău pe strada Speranței. Și în acest caz, centrul a fost finalizat dar Primăria nu s-a grăbit să îl inaugureze, așa cum s-a întâmplat în cazul proiectului din curtea fostului spital Brătianu iar de aproape un an așteaptă de la Guvern aprobarea schemei de personal.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.