Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” instituție care a luat naștere după reabilitarea de către Consiliul Județean cu fonduri europene a fostului spital aflat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu găzduiește, începând de joi, primul eveniment cultural de amploare și anume Târgul de Carte Gaudeamus. Târgul organizat de Radio România în parteneriat cu Consiliul Județean și Muzeul Județean Buzău aduce în fața buzoienilor 25 de edituri care oferă titluri din cele mai diverse la prețuri promoționale.

„Avem onoarea să găzduim o ediție a Târgului de Carte Gaudeamus. Înseamnă că spiritul românesc și cultura nu au murit. Mă bucur că suntem parteneri în acest proiect. În urmă cu un an când a venit cineva și mi-a propus organizarea acestui târg aici am acceptat deși nici eu nu eram sigur că se vor finaliza lucrările dar am încercat și am reușit. Astfel, Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” renaște începând de astăzi cu acest târg de carte. Sper ca buzoienii să vină aici să savureze cartea și să plecăm de aici un pic mai bogați spiritual”, a spus președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

Târgul de carte deschis joi va rămâne deschis pentru public până duminică la ora 18.00 iar intrarea este liberă.

„O onoare deosebită pentru toți astăzi este faptul că Radio România Actualități în colaborare cu Consiliul Județean ne aduc această poveste de succes care este Târgul de Carte Gaudeamus. Clădirea în care ne aflăm astăzi a început să se ridice la sfârșitul secolului al XIX-lea și timp de aproape 100 de ani a fost un centru de vindecare trupească pentru buzoieni. Astăzi, după ce a fost reabilitată de Consiliul Județean clădirea începe să devină și va deveni un centru de vindecare spirituală. Și cum altfel ar fi putut fi mai bine marcat acest lucru decât prin organizarea aici a celui mai mare târg de carte din România. Eu sunt convins că buzoienii care vor veni la acest târg vor primi ceea ce li se cuvine pentru că li se oferă ocazia de a achiziționa carte de o reală valoare”, a spus directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Încă de la deschidere târgul a fost luat cu asalt de buzoieni dornici să își procure titlurile preferate. Atât tineri cât și vârstnici au trecut pragul fostului spital transformat în centru muzeal și nu au ieșit cu mâinile goale.

„Mă aflu aici pentru a aduce salutul președintelui director general al Radio România pentru toți cei prezenți aici, toți consumatorii de carte. Gaudeamus este o componentă culturală, cel mai important filon al misiunii noastre culturale, într-o perioadă în care internetul aduce foarte mult bine și multă schimbare în viața noastră dar aduce si multă trivialitate și multe știri false. E un act inedit acest târg, un pariu al cărții pot spune, pentru că a fost dificil să organizăm un târg Gaudeamus cu mulți editori de carte într-un oraș de doar 100.000 de locuitori. Cred că este un pariu câștigat uitându-mă la ceea ce văd și vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit și vor veni aici și sunt convins că la anul vom saluta și ce-a de-a doua ediție aici”, a spus Directorul Radio România Actualități, Dan Preda.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.