Odată cu lăsarea întunericului, cercetarea la fața locului în cazul elicopterului prăbușit în apropiere de localitatea Zoița s-a încheiat. Echipa de cercetare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene s-a retras azi noapte,  urmând ca în această dimineață să revină la locul accidentului pentru continuarea cercetărilor. Trupurile carbonizate ale celor patru membri ai echipajului au fost ridicate de Serviciul de Medicină Legală, care urmează să facă în zilele următoare necropsiile dar și testele ADN pentru a stabilia apartenența fiecăreia dintre victime.
„Din ordinul ministrului Apărării Nationale s-a constituit o comisie la nivelul SMFA care investighează această catastrofă. Cei patru membri ai echipajului au decedat și au fost ridicați de Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei urmată de analiza ADN pentru a stabili apartenența fiecăruia”, a declarat șeful comisiei de anchetă din cadrul SMFA, general de flotilă aeriană, Ion Cristian.
Totodată, șeful comisiei de anchetă a precizat că la acest moment nu se pot face presupuneri cu privire la cauzele accidentului iar o concluzie în acest caz va putea fi făcută publică doar după adunarea tuturor probelor și audierea martorilor ai catastrofei.
„Nu putem face presupuneri asupra accidentului. Comisia a adunat probe, a filmat și fotografiat locul iar în zilele următoare, după ce vom avea toate datele strânse vom trage anumite concluzii și vă vom comunica. Piloții au comunicat cu turnul de control permanent și din câte știu nu au semnalat probleme. Vom ajunge în bază și vom analiza înregistrările pentru a vedea care au fost ultimele lor cuvinte. Urmează să audiem martorii oculari ca să vedem dacă zburau la joasă înalțime. Ancheta se va relua vineri  și la fața locului iar resturile elicopterului vor fi duse în bază unde vom încerca să reconstituim aeronava pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo”, a precizat generalul de flotilă aeriană Ion Cristian.
În ceea ce privește membrii echipajului, cu excepția studentului, restul erau piloți experimentați cu foarte multe ore de zbor la activ. Mai mult, comandorul Mitică Docuz era unul din instructorii care a format o mare parte din piloții de elicoptere din cadrul Forțelor Aeriene Române.
„Echipajul era format din piloți foarte buni cu experiență destul de mare iar pilotul instructor era unul din cei prin mâna căruia au trecut mulți dintre piloții din Forțele Aeriene”, a concluzionat șeful comisiei de anchetă generalul de flotilă aeriană, Ion Cristian.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.