Tradiția organizării festivității de absolvire a elevilor Colegiului Național B.P. Hasdeu, a fost reluată astăzi după ce în anii trecuți a fost întreruptă sau s-a organizat doar în prezența elevilor.

Astfel, curtea Hasdeului a fost din nou plină de sute de elevi dar și de părinți, frați sau bunici veniți să își vadă apropiații în ultima zi de liceu. Elevii îmbrăcați în robe albastre și și purtând pe cap toci de absolvenți, așezați pe clase în fața scenei au așteptat emoționați să fie declarați absolvenți.

Nici oficialitățile locale nu au ratat ocazia de a le adresa câteva cuvine celor care au absolvit, vineri, cel mai cunoscut liceu buzoian. Primarul Constantin Toma, vicele Oana Matache, vicepreședintele CJ Adrian Petre sau inspectorul general adjunct al IȘJ Ionel Meiroșu i-au felicitat pe absolvenți și le-au urat succes pe mai departe.

Șefa promoției 2018-2022 a fost desemnată eleva  Ana Elena Suditu care a absolvit cei patru ani de liceu cu media 9,96 dar diplome au primit și alți câțiva zeci de hasdeeni pentru activitatea din cei ultimii patru ani.

Un moment special l-a constituit rostirea de către toți absolvenții a jurământului elevului hasdeian, un jurământ special scris de-a lungul timpului de elevii școlii după care După desemnarea șefului de promoție absolvenții au rostit jurământul elevului hasdeian , un jurământ special scris de elevii școlii,  după care printre lacrimi si zâmbete s-au bucurat de absolvirea celor patru ani de liceu

„Jur, în faţa profesorilor, părinţilor şi colegilor mei, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest legământ, pe cât mă ajută puterea şi raţiunea.
Jur să respect valorile Hasdeului, aşa cum şi Hasdeul mi-a respectat valoarea.
Jur să-mi preţuiesc dascălii şi părinţii, recunoscându-le meritul de a-mi fi format, mai presus de orice, caracterul.
Jur să păstrez demnitatea de hasdeian şi să desăvârşesc prin acţiunile mele menirea acestei şcoli.
Jur să nu mă pierd în mulţime, pentru că aici am învăţat ce-nseamnă performanţa.
Jur să-l descopăr pe cel de lângă mine, oglindindu-mă în el.
Jur să nu mă abat de la principiile spiritului hasdeian, purtându-le cu pietate oriunde m-aş afla.
Jur că viitorul meu va onora trecutul hasdeian.
Jur!“

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.