Luptătorul de K1 Cătălin Moroșanu le-a vorbit luni elevilor de la Liceul „Radu Vlădescu” din Pătârlagele despre cum a fost victimă a bullying-lui în copilărie și cum a reușit cu ajutorul sportului să treacă peste aceste episod.

Moroșanu a ajuns la Pătârlagele însoțit de președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu și de reprezentanți ai IȘJ și ai IPJ Buzău alături de care desfășoară o acțiune în mai multe licee din Buzău înaintea celei de XV-a ediții a galei „Dynamite Fighting Show” care se va desfășura la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”  pe 24 iunie.

„Eram, mic, gras, roșcat și cu pistrui și toată lumea râdea de mine că sunt venit de la țară. Prima bătaie care am luat-o vă mărturisesc, poate o să râdeți, dar am luat-o de la o fată. Atunci aveam un coleg care făcea rugby și am văzut că era respectat. M-am apucat și de rugby și după un an de sport eram deja alt om. Ulterior m-am apucat de kick-box și întotdeauna mi-am propus țeluri înalte. Nu visam eu să ajung la televizor, să ajung atât de cunoscut însă îmi doream, pe plan sportiv să ajung în „Final16” și asta era țelul meu”, a spus Cătălin Moroșanu în fața celor aproximativ 100 de elevi adunați în sala de festivități a Liceului „Radu Vlădescu”.

Liceenii din Pătârlagele l-au ascultat entuziasmați pe Cătălin Moroșanu și i-au pus întrebări atât despre activitatea sa sportivă și dar și despre cât câștigă un astfel de sportiv.

„Uite să știi că eu nu cred că asta este un criteriu după care să vă ghidați în viață. Părerea mea este că dacă începi cu câți bani câștigi ai pierdut din start. Eu zic hai întâi să ne orientăm prin a face ceea ce vă place și apoi să faceți bine acel lucru iar dacă faceți un lucru bine atunci va veni și acea satisfacție financiară. Uite să știți că eu prima luptă la profesioniști, eram student la  Iași  și am luptat pe 100 de dolari. Vă dați seama? Era un nimic dar am câștigat 100 de dolari și îmi aduc aminte și acum că am cumpărat două baxuri de bere din aia la pet, la sticle mari și am făcut cinste în cămin”, a mai spus Moroșanu.

„În primul rând am o mare bucurie și satisfacție că am reușit împreună cu Inspectoratul Școlar și Inspectoratul Județean de Poliție să ajungem aici, să ajungem practic cu un mare campion, un om care într-adevăr putem să spunem că e ca într-o poveste din asta când fi viața bate filmul. Un om care s-a realizat, un om care a plecat de jos, care la un moment dat, așa cum spunea el firesc era adolescent cu problemele lui și a fost victimă a bullying-lui. Și dacă și-a dorit și dacă a crezut în ceva s-a putut realiza. Iată că el s-a putut realiza prin sport și tocmai de aceea am vrut să înțeleagă cei mici și cred că au înțeles. Au fost foarte receptivi elevii de la  liceul Radu Vlădescu. Practic copiii vor înțelege că dacă își doresc lucruri mărețe în viață le pot realiza nu doar prin disciplina și Educația pe care o primesc de acasă ci Și printr-o integrare corectă în societate”,  a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu..

La rândul său Cătălin Moroșanu s-a arătat plăcut impresionat de interacțiunea cu liceenii de la Pătârlagele.

„Mă bucur că am putut să le împărtășesc o parte din experiența mea. Și eu am fost o victimă a bullying-lui și sper că le-am insuflat copiilor să aibă încredere în propria lor persoană și că pot să și depășească orice frustrare și orice problemă. Cel mai important mesaj pentru cei mici este felul următor: visează, ai încredere în tine și o să ajungi acolo unde îți dorești cu adevărat. Stabilește-ți țeluri înalte numai că doar așa vei reuși să devii cineva”, a spus Moroșanu.

La finalul acțiunii, copii au ieșit în curte unde s-au fotografiat cu Cătălin Moroșanu și i-au cerut autografe.

Cătălin Moroșanu organizează în data de 24 iunie la Buzău în parteneriat cu Consiliul Județean cea de-a XV-a gală Dynamite Fighting Show” gala care va cuprinde 8 meciuri și la care cap de afiș va fi campionul francez Freddy Kemayo.

 

4 COMENTARII

  1. […] cuprinde 8 meciuri și la care cap de afiș va fi campionul francez Freddy Kemayo.  The post Luptătorul K1 Cătălin Moroșanu în fața elevilor liceului din Pătârlagele „visează, ai în… first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.