Vot oficiali-11
Cetățenii statelor membre UE care domiciliază temporar pe raza județului Buzău pot să își exercite dreptul la vot la alegerile europarlamentare înscriindu-se pe liste speciale.
În acest sens Instituţia Prefectului-Judeţul Buzău a remis un comunicat prin care precizează că în conformitate cu dispoziţiile art. 12 alin.(1) din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, cetățenii cu drept de vot ai statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România, care au domiciliul sau reşedinţa în România, pot face cereri de înscriere în listele electorale speciale, în vederea exercitării dreptului de vot la scrutinul din data de 25 mai 2014, organizat pentru alegerea membrilor Parlamentului European.
Înscrierea pe listele speciale se face în baza unor cereri completate după un model aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 109/2014. Cererile se depun în scris însoțite de o copie a actului de identitate a persoanei care dorește înscrierea pe listele electorale speciale la Primăria localității unde domiciliază până cel târziu cu două luni înainte de data alegerilor, adică până pe 26 martie 2014.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.