Cezar Preda si Raul Florescu
Partidul Democrat Liberal este într-o situație critică, urmare a ordonanței care permite aleșilor locali trecerea de la un partid la altul, fără a-și pierde mandatul. De la 14 primari câți contabiliza în județ după alegerile din 2012, PDL a ajuns să numere 7 iar previziunile sunt și mai sumbre. Deputatul Cezar Preda spune că până la expirarea ordonanței privind migrația aleșilor locali, va rămâne cu ”unul-doi primari”.
”Ei nu spun care vine care pleacă. Probabil, voi rămâne cu unul doi primari. Oricum, nu făceau campanie, mă mai și enervam. Probabil, voi rămâne cu unul doi primari, dar ne vom descurca. Să plece cine vream deși nu știu dacă mai e cineva de plecat. Printr-o ordonanță apar reprezentări de partide și dispar partide? Am ajuns rău de tot. Eu nu mă sperii ușor dar pentru România ce se întâmplă acum e un lucru bun. O să se ajungă să dea ordonanțe prin care în 45 de zile să le fie luate casele românilor sau ordonanțe cu cine vrea să iasă de la pușcărie în 45 de zile să iasă,cine nu a ieșit în 45 de zile, rămâne acolo. Nu au mamă, nu au tată”, a spus Cezar Preda.

După alegerile din 2012, PSD a contabilizat 46 de primării, PNL – 27, iar PDL – 14. În primii doi ani de mandat, PNL a pierdut un primar, iar PDL unul, în ultimul caz prin excluderea din partid, astfel că înainte de intrarea în vigoare a OUG 55/2014 PSD avea 48 de primari, PNL – 26 şi PDL – 13.

După intrarea în vigoare a actului normativ, odată cu trecerea de la PNL la PSD a preşedintelui Consiliului Judeţean Cristinel Bîgiu, au semnat adeziuni la formaţiunea social-democrată un număr mare de primari liberali, dar şi mai mulţi aleşi de la PDL. În total, au trecut la PSD 24 de primari – 18 de la PNL şi 6 de la PDL, astfel că PNL mai are la Buzău 8 primari, iar PDL doar 7, în timp ce PSD are 72 de primari. Nu este exclus ca până la expirarea celor 45 de zile, și alți aleși din județ să părăsească partidele pe listele cărora au fost aleși și să treacă îm barca Puterii.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.