Declarație șoc făcută astă seară de președintele Traian Băsescu la postul de televiziune 10 TV.  Șeful statului a declarat, fără să stea prea mult pe gânduri, că Cezar Preda, liderul PDL Buzău, este politicianul care i-a provocat cea mai mare dezamăgire.

“Cezar Preda. Nu-mi cere să dau explicaţii. Cezar Preda şi gata. Nu prea m-am uitat la celelalte partide”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, vorbind despre politicianul din PDL care l-a dezamăgit cel mai tare.

Nu este prima dată când Traian Băsescu îl atacă pe liderul democrat liberal buzoian, Cezar Preda, până nu demult un susținător înrăit al șefului de la Cotroceni. Şeful statului a mai făcut, în ultima perioadă, declaraţii similare despre Cezar Preda, după ce acesta a criticat, începând de anul trecut, măsurile de austeritate şi alte decizii luate de Guvern.

În luna martie, înainte de alegerile din PDL, președintele Traian Băsescu l-a atacat pe Preda în cadrul unei emisiuni la TVR,  reproșându-i că nu îl recomandă nimic pentru funcția de secretar general al partidului întrucât nu a caștigat nici măcar alegerile locale. În replică, Cezar Preda a spus la momentul respectiv că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu conform căreia nu l-ar recomanda nimic pentru a candida la funcţia de secretar general al partidului este “o reacţie nervoasă”. Cezar Preda a a mai spus că se aştepta la o astfel de reacţie din partea preşedintelui Traian Băsescu care aşa procedează cu cei care nu sunt de acord cu propunerile sale.

“E o reacţie nervoasă şi supărarea vine din lipsa de susţinere a proiectului pentru premier tehnocrat. L-a deranjat foarte tare ce am spus despre proiectul unui premier tehnocarat si anume că nu consider aceasta o soluţie pentru credibilizarea PDL. Mă aşteptam la o asemenea reacţie, pentru că de fiecare dată când cineva nu e de acord cu construcţiia domniei sale face câte o asemenea declaraţie. Asta nu înseamnă că trebuie să începem un război, mergem mai departe, pentru că avem un proiect comun, să reformăm România, chiar dacă nu ne iubim”,  explica, în martie, deputatul Cezar Preda.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.