Cezra PReda
Deputatul PDL Cezar Preda reclamă o tentativă de fraudare a alegerilor din partea social-democraților, arătând că numărul persoanelor care au solicitat urna mobilă pe motiv că ar fi netransportabile a crescut mult prea mult față de primul tur de scrutin, existând chiar situații în care pe 2 noiembrie nu a fost nici o solicitare de urnă mobilă iar acum sunt peste 130 de cereri.
Astfel, Preda a declarat că în localitatea Viperești la votul din 2 noiembrie nu a existat nici o cerere de urnă mobilă iar acum sunt 138 de solicitări.
”Alături de Poliție și de BEJ se alătură entuziaști la fraudarea alegerilor și corpul medical care eliberează documente medicale fără a respecta condițiile de folosire a urnei mobile, pe ce înseamnă specificitatea bolii respective. Avem lista tuturor persoanelor care au solicitat urna mobila, îi vom monitoriza pentru a vedea dacă ei există și suferă de o boală care îi ține la pat. Am văzut că medicii dau vina pe asistenți care le folosesc parafele și la dispoziția primarilor execută ordinele”, a declarat Cezar Preda.
În afara localității Viperești, Preda a dat și exemplul localității Zărnești unde la ptimul tur au fost 21 de cereri de urnă mobilă iar acum sunt 121 de solicitări ca și cum ntreaga comunitate ar fi ”paralizat.”
”În două săptămâni au paralizat 100 de oameni la Zărnești. Cum vă explicați? Le atrag atenția celor implicați în fraudarea alegerilor că îi va căuta acasă, vor fi duși la București în pijamale, nu e vina PDL că ei fură în ziua alegerilor. La Buzău sunt peste 1200 de cereri de urnă mobilă în plus față de primul tur, cum au devenit netransportabili atâția oameni în 2 săptămâni?”, a mai spus Cezar Preda.
De asemenea, deputatul PDL a mai subliniat că numărul de persoane care au votat pe liste suplimentare a crescut extraordinar de mult chiar și în zone fără potențial turistic. Din această cauză, liderul, de facto, al PDL Buzău a atras atenția că partidul urmărește atent procesul electoral cu ajutorul unui soft informatic care va scoate la iveală orice vot multiplu:
”Toate lisele sunt procesate și se va vedea unde s-a votat de două ori, se va vedea în sistem nu pot fi trecute cu vederea. Oricine va vota de două ori va suporta rigorile legii. De asemenea, îi acuz de fraudarea alegerilor pe președinții sec’iilor de votare care refuză să dea listele suplimentare. De ce să nu le dai, decât dacă acoperi votul ilegal. Faptul că refuză să prezinte listele suplimentare e dovada clară că se încearcă fraudarea alegerilor”, a mai spus Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.