ACL Buzau
Liderii ACL acuză că PSD ar fi ridicat turismul electoral la rang de sport județean. Potrivit liderilor alianței, în tot județul, s-ar practica aducerea la urne alegătorilor și influențarea acestora. Potrivit președintelui PNL Buzău, circa 120 de mașini ar fi fost observate în întreg județul că transportă oameni la urne.
” PSD a început ziua cu încălcări masive ale legii în ce privește modalitatea de desfășurare a alegerilor. Acuzăm turismul electoral masiv și modul în care influențează oamenii când îi duc la vot. Legea nu interzice ca cetățenii să fie aduși la vot dar când primarul îi întîmpină și le indică în mod clar să voteze cu Ponta e încălcare a legii. În județul Buzău, sunt peste 120 de autovehicule cu care se practică turismul electoral iar oamenii sunt influențați cum să voteze. La Mărăcineni sunt două mașini, la Pănătău două, la Râmnicu Sărat 5 autovehicule la Tisău 5, la Pogoanele peste 20 de mașini care duc oamenii la vot, la Mărgăritești un microbuz care are licență de la Consiliul Județean transportă la fiecare 45 de minute oamenii la urne. Vin sesizări de la oamenii noștri conform cărora turismul electoral se practică în tot județul. Apreciem că sunt peste 120 de mijloace auto la nivelul județului cu care se practică turismul electoral, oamenii sunt influențați cum să voteze, li se spune clar”, a declarat George Scutaru.
Liderul liberal a adăugat că ACL a depus plângere penală împotriva primarului comunei Calvini, Nicolae Curelea, care împreună cu viceprimarul localității ar transporta persoane la vot cu mașina Primăriei. De asemenea, ACL a mai depus plângeri penale pentru turism electoral în localitățile Mărăcineni, Pârscov, Viperești, Pănătău, Râmnicu Sărat, Mărgăritești, Tisău, Beceni, Pogoanele, Padina, Berca, Rușețu, Gherăseni, Cilibia, Breaza și Merei.
O altă situație reclamată de ACL este aceea întâlnită la CA Rosetti. ACL a anunțat că a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva președintelui unei secții de votare din această localitate. Acesta a fost reclamat că fără a ține cont că există o plângerea în curs de soluționare la BEJ privind urna mobilă, ar fi dispus trimiterea urnei în localitate la persoanele care nu pot ajunge la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.