_MG_6684

UPDATE: Prezența la urne a fost la ora 21.00 de 63,39 la sută.

UPDATE: Record de alegători prezenți la urne în județul Buzău. Până la ora 19.00 se prezentaseră să își exercite dreptul constituționl nu mai puțin de 60,48% dintre buzoienii aflați pe listele permanente zn vreme ce la primul tur de scrutin, până la ora 19.00 nu votaseră decât 50,56% dintre alegătorii din județ. Prezența a ântrecut cele mai optimiste a;teptări ale reprezentanților partidelor politice iar urnele încă nu s-au închis. Primarul Constantin Boșcodeală spunea în cursul zilei că se așteaptă la o prezență ân jur de 58% la închiderea urnelor. La nivel național prezența la ora 19.00 era de 58,5%.

UPDATE: În județul Buzău, prezența la urne în cel de-al doilea tur de scrutin este cu mult mai mare decât în urmă cu două săptămâni. La raportarea de la ora 13.00 numărul buzoienilor care își exercitaseră dreptul la vot era de 23.33 la sută față de doar 21,45 la sută câți se prezentaseră la urne pe data de 2 noiembrie.

Prezență mai ridicată la urne duminică, pe 16 noiembrie, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Potrivit prefectului de Buzău, Maria Bulendră, până la ora 10.00, se prezentaseră la urne 9, 52 la sută dintre buzoienii cu drept de vot față de 7, 41 la sută pe 2 noiembrie.

Prezența la urne în 2009, în al doilea tur al prezidențialelor, era la ora 10.00 de 8, 29 la sută față de 7, 25 la sută, la aceeași oră, la primul tur de scrutin, Buzăul situându-se atunci pe poziția a 17 la nivel national.

”Am votat pentru că îmi iubesc România și mă interesează viitorul eu și pentru că înțeleg puterea votului. Mă bucur să văd că sunt tot mai mulți buzoieni care ies la vot. Îmi doresc să fie liniște astăzi, să se aplice legea atât în litera cât și în spiritul ei”, a declarat duminică după ce a votat, prefectul de Buzău, Maria Buleandră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.