Cezar  PREDA
Liderul PDL deputatul Cezar Preda consideră criza medicilor de la cea mai mare unitate spitalicească din Buzău cea mai arzătoare problemă a județului, dar spune că ea se datorează în special managementului neperformant girat de autoritățile județene și că nimeni altcineva nu o va putea rezolva.
„Cea mai mare problemă a Buzăului este Spitalul Județean și asta nu din dezinteres ci din incompetența autorităților județene, care a făcut ca în absența unui management adecvat, această unitate sanitară să fie intr-o criză de nedescris. Poate veni și mama ministrului Sănătății aici, și domnia sa de 10 ori, dacă autoritățile județene nu au un management performant, o ofertă pentru corpul medical astfel încât aceștia să vină și să presteze această nobilă activitate în condiții satisfăcătoare, acest lucru nu se va întâmpla”, este de părere deputatul liberal Cezar Preda.
Pe de altă parte, Preda consideră cel puțin nepotrivită plasarea medicului Victor Ioniță în centrul acestui scandal, mai ales că el este și consilier local PSD și, după părerea deputatului, ar fi putut face multe pentru a nu se ajunge în această situație critică, la un pas de închiderea Spitalului Județean.
„L-am văzut pe reputatul doctor Victor Ioniță, purtător de lance în această criză și știu că dumnealui este și consilier local PSD, este într-un anturaj foarte restrâns cu domnul Boșcodeală, cu domnul Neagu și mă întreb retoric-dacă ești în mijlocul lor, ești zilnic cu ei și puteai să le ceri în fiecare zi din ultimii 8 ani să facă ceva să nu se întâmple asta-să vii să te erijezi acum în partea care contestă ceea ce a făcut PSD? Eu îi doresc succes și îl sprijin, dar trebuie să știm cum stăm”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Mai mult, liderul liberal îi aduce aminte medicului Victor Ioniță că ar putea cere mai mult prietenilor pe care i-a ajutat de-a lungul timpului, făcând referire directă la accidentul provocat de Constantin Boșcodeală în primăvara anului 2005.
”Pot să îi cer unuia care îmi e prieten, căruia când trebuia să-i determin o alcoolemie spuneam că „mai am niște temporizări de făcut”, dacă vă aduceți aminte accidentul din cartier, dar nu-i cer să rezolve problema. Cine să o rezolve atunci? Preda? Nu conduc nici Spitalul Județean nici Consiliul Județean, dar o să mă implic să facem ceva, să facem ceea ce trebuie”, a concluzionat liderul liberal Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.