Prim-vicepreședintele PDL, deputatul Cezar Preda, s-a prezentat joi la o conferință de presă alături de un interpret mimico-gestual, declarând că nu este în campanie doar pentru oamenii sănătoși ci și pentru oamenii cu dizabilități.
Liderul democrat liberal a precizat că a propus această formulă și la nivel național, ca intervențiile politicienilor să fie traduse cu ajutorul unui interpret mimico gestual astfel încât mesajul lor să ajungă și la persoanele cu dizabilități.
” Eu cred că foarte puțină lume știe că există o lege în România ca cel puțin televiziunea publică să preia această traducere pentru ca tot ce înseamnă oameni cu dizabilitatea respectivă să poată înțelege aceste lucruri”, a spus Preda.
De asemenea, liderul PDL Buzău a declarat că ”el nu este în campanie doar pentru oamenii sănăroși ci și pentru oamenii pe care Dumnezeu i-a avut în grijă dar care nu pot auzi, vorbi, munci sau merge”.
Preda a adăugat că speră ca această metodă, prin care mesajul politicienilor să fie transmis cu ajutorul interpreților mimico-gestual, să fie împământenită și după alegerile parlamentare.
”Am să fac din această chestiune o treabă permanentă și sfătuiesc orice politician să înțeleagă că există și oameni care au nevoie cu adevărat de ajutorul nostru. Sper să depășim și 9 decembre și atunci când cineva are de comunicat ceva cetățenilor să facă în așa fel încât toată lumea să înțeleagă ce are de transmis”, a adăugat Cezar Preda.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.