Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a spus încă o dată la finele săptămânii trecute că democrat liberalii care au plecat din partid, săptămânile trecute, înscriindu-se la PSD, au ales această cale la schimb cu promisiuni de funcții ori afaceri.
Preda a spus răspicat că cei care au plecat din PDL, referindu-se aici la consilierii locali Nicolae Șerban și Sebastian Radu și la consilierii județeni Constantin Ghinioiu și Ion D Popescu, au primit cuvântul social democraților că vor avea ceva beneficii dacă părăsesc partidul și vin în rândul social democraților. ” Au primit posturi de directori, au primit promisiunea de monitorizare cu camere video a orașului, o să fim foarte atenți la legalitatea în care se desfășoară licitațiile, s-ar putea să vină firme și să nu-și poată ține promisiunea pentru că în România licitațiile sunt libere”, a spus Preda.
Deputatatul de Buzău, șef al democrat liberalilor din județ, a încercat cu aceeași ocazie să explice și absențele unora dintre primarii portocalii care au lipsit, zilele trecute, de la o ședință foto, convocată de Preda: ”Joi am avut o întîlnire de lucru cu primarii noștri. În afară de primarul de la Grebănu care pentru cine nu știe, a avut o atitudine independentă, dar Stanciu este primar PDL și va rămîne. A zis că va candida independent, dar nu e prima dată când ne semnalizează anumite lucruri. Cred că are comportamentul ca primar cam cum îl au am eu ca lider politic, asta nu înseamnă că nu sunt democrat pur sînge. Nici unul din cei care au lipsit nu a lipsit nemotivat. 4 primari erau la Constanța, domnul de la Cozieni avea o conductă de apă spartă. Până acum, nici un primar nu a confirmat migrarea la un alt partid, chiar dacă au fost chemați, li s-au făcut poze”.
În același context, deputatul Valeriu Alecu a dat asigurări că nu ia în calcul plecarea din PDL.
Toate aceste precizări vin în contextul în care PDL Buzău se confruntă cu mari probleme generate de plecarea oamenilor. Până acum, au părăsit partidul consilierii locali Nicolae Șerban și Sebastian Radu, dar și doi dintre cei mai importanți oameni ai Organizației Județene, Ion D. Popescu care era vicepreședinte al PDL Buzău și Constantin Ghinioiu, cel care urma să fie candidatul partidului la Primăria Râmnicu Sărat, ambii fiind consilieri județeni. În plus de asta, mai mulți primari PDL au purtat negocieri cu PSD ori PNL, urmând să plece din formațiunea de guvernământ, atunci când vor considera că e momentul cel mai potrivit.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.