Discurs dur, astăzi, al liderului PDL Buzău, Cezar Preda, la adresa lui Constantin Boșcodeală, a lui Victor Mocanu dar și cu direcție către directorul Spitalului Județean Buzău, medicul Doru Nicolescu,  care prin declarațiile de la inaugurarea noii maternități nu a urmărit altceva decât să-i aducă un capital electoral președintelui Consiliului Județean, aspirant la un nou mandat în fruntea județului. Printre altele, Nicolescu a declarat că în mintea poporului, noua unitate spitalicească trebuie să rămână ca ”maternitatea lui Mocanu”.

„Ce s-a întâmplat la inaugurarea noi maternități mi-a dat prilejul să văd până unde poate ajunge pupincurismul unor oameni. Oameni care au făcut o facultate și au muncit zeci de ani să ajungă să spună mulțumesc unui om și că maternitatea să rămână ca fiind „Maternitatea lui Mocanu”, mie mi-ar fi rușine și cred că și colegii săi medici și-au dat seama cât de jos a putut să ajungă”, a declarat astăzi liderul democrat-liberal buzoian, Cezar Preda.
Pe de altă parte, Preda a afirmat că lucrările la noua maternitate sunt departe de a fi terminat iar funcționarea propriu-zisă a spitalului nu va fi posibilă mai devreme de 6 luni.
„O să mai dureze mult și bine până când acolo se va putea naște. Doar obținerea avizelor durează undeva până la 6 luni iar acest lucru nu poate demara decât după terminarea lucrărilor” a precizat Preda.

Totodată, șeful democrat-liberalilor buzoieni a afirmat că este mizerabil modul în care Victor Mocanu și Constantin Boșcodeală își atribuie obiectivele inaugurate în ultimele zile, obiective care au fost construite din banii buzoienilor și pentru buzoieni: „Pentru că se vorbește de județul familiei Mocanu și despre orașul lui Boșcodeală vreau să vă anunț, și buzoienii știu aceste lucruri, că aceste chestiuni nu sunt ale lor ci ale buzoienilor, făcute din banii lor pentru buzoieni. Asemenea poziție și mod de a vedea lucrurile, că tot ceea ce faci este al tău, este mizerabil și așa ceva trebuie să stârnească o reacție rapidă a buzoienilor și să ia măsurile ce se impun. Cred că e timpul să se ducă unde au treabă. Unul a stat 8 ani și nu făcut mai nimic altul a stat 16 ani și nu a făcut un trotuar. Lui Boșcodeală buzoienii i-au dat 16 ani, un sfert de viață de om. Cred că e timpul ca amândoi, ca familie, cumetri să ne lase că dacă acum spun că aia e a lui Mocanu și aia a lui Boșcodeală peste patru ani or să spună că apartamentele, terenurile și munca noastră sunt tot ale lor ”, a conchis deputatul Cezar Preda.

Vineri, președintele Consiliului Județean Victor Mocanu, primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală și directorul Spitalului Județean, medicul Doru Nicolescu, au inaugurat noua maternitate a Buzăului, un proiect măreț de care buzoienii au mare nevoie, însă evenimentul inaugurat a avut loc înainte ca spitalul să fie funcțional. Mai mult, lucrările interioare la două dintre etajele maternității nu sunt gata, spitalul nu are toată aparatura și nu deține nici un aviz de funcționare. Practic, inaugurarea s-a făcut doar pentru ca Victor Mocanu să se poată lăuda cu încă o realizare, acum, cu câteva zile înainte de momentul alegerilor locale. Din păcate însă, multe mame vor naște încă în fosta maternitate, pentru că actuala, așa cum unora le place să o denumească ”maternitatea lui Mocanu”, va  rămâne închisă multă vreme de acum încolo.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Dar Cezar Preda ce a facut pentru Buzau? Adica a facut – afacerile RER Ecologic cu Primaria Buzau, si cam atat. Se apropie alegerile iar Cezar nu stie ce sa mai faca deoarece nici la toamna nu mai prinde un loc in Parlament.

  2. Cezar Preda trebuie să aibă mare grijă în ziua votului pentru mafia PSD-istă care conduce orașul de 20 de ani va face tot ce poate să măsluiască din nou voturile.Aceste lucruri știu ei să le facă foarte bine pentru că au făcut-o de fiecare dată.
    Dacă nu ați aflat încă vă spun că Boșcodeală, cu mâna Prefectului și-a pus președinți și vicepreședinți în secțiile de votare oameni fideli, angajați de ei în Primăria Buzău și în Consiliul Județean.
    PP-DD-ul de la Buzău nu mai spune nimic la adresa celor doi candidați de zile bune. Se aude că au fost cumpărați și ei, la fel ca mai toată presa buzoiană.

  3. Cum e posibil sa te lauzi cu asa ceva, statul le da voie cred, nu stiu, ma gandesc, ca nu poti tu sa dai drumul unei maternitati asa cand vrei tu ca esti presedinte de consiliu, chiar nu sunt organe abilitate sa vada aceste lucruri??? In ce tara traim fratilor???? Foarte bine Dl Preda , ridicati problema asta si la un nivel mai inalt, poate se vor lua masuri, nu e posibil asa ceva.

  4. Are dreptate aici Cezărică! Sper ca buzoienii să nu se lase înşelaţi. Grofii din psd trebuie înlăturaţi. Avem nevoie de un partid social democrat curat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.