Cu cât se apropie momentul alegerilor locale, cu atât mai mult se întețesc atacurile în județ dar și practicile menite a-i momi pe alegători cu te miri ce, în schimbul votului lor, pe 10 iunie.
O dovedesc și ultimele raportări ale Poliției care arată că în ultimele 24 de ore, în județ, s-au împărțit și ouă în capetele celor cu alte simpatii politice, dar și sticle cu alcool alegătorilor ori amenințări cu bătaia la adresa rivalilor politici.
De pildă, ieri, preşedintele organizaţiei Râmnicu Sărat a unui partid politic a sunat la 112 şi a sesizat că într-un grup de simpatizanţi ai formaţiunii politice respective s-a aruncat cu ouă. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că cel care a aruncat cu ouă este un râmnicean în vârstă de 19 ani, mai mult ca sigur, simpatizant al altei formațiuni politice decât cea din care fac parte victimele sale. Individul a fost amendat.
Tot ieri, unul dintre candidaţii la funcţia de primar al comunei Robeasca a sesizat Poliția cu privire la faptul că, pe raza localităţii, doi localnici împart sticle cu vin şi băuturi alcoolice din partea unui alt partid politic.
În urma primelor verificări efectuate de poliţiști, au fost identificaţi doi bărbaţi din Robeasca, în vârstă de 41 şi 32 de ani, care se deplasau cu un autoturism, iar la controlului efectuat în portbagaj, au fost găsite 12 sticle tip PET a câte 2 litri ce conţineau băuturi răcoritoare carbogazoase şi 12 sticle tip PET a câte 2 litri ce conţineau bere cu aromă de fructe. Alcoolul a fost confiscat iar în cauză s-a întocmit dosar penal.
Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns, aseară în jurul orei 22.00, un tânăr de 27 de ani din comuna Cislău a sunat la 112 şi a sesizat că a fost ameninţat cu acte de violenţă de către două persoane cunoscute. În momentul în care oamenii legii au intervenit la faţa locului, apelantul le-a spus poliţiştilor că este simpatizant al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar al comunei Cislău şi că, în timp ce se afla pe o uliţă a satului Valea Aninoasei, a fost ameninţat cu bătaia de doi consăteni, rude ale unui alt candidat.
În baza plângerii depusă de tânărul de 27 de ani, în cauză a fost întocmit dosar penalpentru ameninţare, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei 10 de poliţie rurală Pătârlagele.

De la începutul campaniei electorale, exceptând cazurile prezentate mai sus, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău au fost înregistrate 79 de sesizări privind producerea a diverse incidente electorale. Cele mai multe nereguli semnalate s-au referit la distrugerea sau dispariţia unor materiale de propagandă electorală. Reprezentanţii partidelor politice ori staff-urile de campanie ale candidaţilor independenţi s-au plâns că le-au fost furate bannerele ori mash-urile ori că s-au trezit cu afişele distruse de cei cu alte simpatii politice. În jumătate dintre cazurile semnalate, poliţiştii le-au dat dreptate reclamanţilor şi au aplicat amenzi.

De asemenea, polițiștii au întocmit 20 de dosare penale, pentru lovire sau alte violenţe ori pentru distrugere.
În campania electorală din 2008 pentru alegerile locale, poliţiştii buzoieni au întocmit 34 de dosare penale şi au aplicat 46 de sancţiuni.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.