evaziune4
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a persoanei juridice S.C. GENTRADE COM S.R.L. Buzău, pentru evaziune fiscală, uz de fals și spălare de bani, toate în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada august 2007- iunie 2011, persoana juridică S.C. GENTRADE COM S.R.L. Buzău, prin reprezentanţii săi legali – cetăţeni de naţionalitate chineză, a înregistrat în contabilitate, pe baza a 47 facturi, operaţiuni fictive, constând în prestări de servicii de consultanţă şi achiziţii de mărfuri de la furnizorii cu comportament tip fantomă, astfel că bugetul statului a fost prejudiciat cu suma totală de 9.972.775 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
De asemenea, în perioada decembrie 2007– iunie 2011, suma de 41.122.721,44 lei a fost transferată din conturile societăţii în conturile unor societăţi cu care a derulat relaţii comerciale fictive, sumă de bani ce a fost externalizată în ţări din Asia, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în scopul disimulării originii ei ilicite.
Prejudiciul cauzat bugetului statului prin comiterea infracţiunii de evaziune fiscală de către S.C. GENTRADE COM S.R.L. este în sumă de 9.972.775 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Buzău, s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aflate în conturile S.C. GENTRADE COM S.R.L.
Totodată, prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au dispus disjungerea cauzei faţă de cetăţenii chinezi care au administrat succesiv societatea şi care, în prezent, nu se află pe teritoriul României.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.