Florina Crucianu Cinci persoane, angajate ale Spitalului Județean Buzău, au fost audiate p\n[ acum în cazul copiilor de la Pediatrie legați de mâini ori de picioare de zăbrelele paturilor. Potrivit unor surse din rândul Poliției Buzău treipersoaneau fost audiate in prima zi după declanșarea scandalului iar alte două în cursul zilei de miercuri. Dintre cei cinci fac parte și șeful Secției de Pediatrie dar și asistenta șefă.
Cercetările în cazul copiilor legați de paturi în Secția Pediatrie sunt efectuate de polițiști de la Poliția Municipiului Buzău sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.
În afara audierilor celor cinci angajați ai unității medicale, anchetatorii au solicitat spitalului mai multe documente necesare cercetărilor, polițiștii continuând verificările pentru a vedea dacă se întrunesc sau nu condițiile comiterii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. De asemenea, polițiștii trebuie să afle cu exactitate numărul copiilor și identitatea celor filmați în timp ce erau legați de mâini și de picioare în secția de pediatrie a Spitalului Județean Buzău.
Directorul Spitalului Județean Buzău, dr. Marius Anastasiu, a declarat tot timpul de la izbucnirea scandalului că măsura imobilizării de pat s-a luat doar în cazul a doi copii instituționalizați cu probleme psihice severe în timp ce pe filmările realizate la Pediatrie apar cel puțin 4 copii legați cu feșe de zăbrelele paturilor.
De altfel, și membrii comisiilor de anchetă constituite în acest caz au fost informați de către conducerea unității medicale tot cu privire la doi copii contenționați.
De asemenea nici la Poliție nu s-au înregistrat, de-a lungul timpului sau în ultimele zile plângeri care să reclame faptul că pacienții ar fi legați de paturi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, comisar șef Florina Crucianu, până în acest moment nu există plângeri referitoare la situații similare ca cele reclamate de jurnaliști cu copii legați de paturi în spitalul buzoian.
C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.