Lauren'iu GAVRILA

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Buzău care au luat în discuţie, miercuri, cazul copiilor legaţi de paturi au anunţat că în prezent sunt vizate de sancţiuni şefa Secţiei de Pediatrie şi asistenta şef, sancțiunile putând merge până la desfacerea contractelor de muncă.
Laurenţiu Gavrilă, preşedintele consiliului de Administraţie al spitalului şi al comisiei de anchetă în acest caz, a declarat, miercuri, că s-a decis ca joi să aibă loc o şedinţă a conducerii unităţii medicale, cu şefii de secţii şi cu asistenţii medicali, iar până vineri să fie elaborate „proceduri care să prevină apariţia unor situaţii de genul celei înregistrate la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău”.
„După finalizarea anchetelor vom analiza rezultatele acestora şi vom dispune şi alte măsuri. În momentul de faţă, sunt vizate (n.r. de sancţiuni) şeful Secţiei de pediatrie şi asistentul şef al secţiei şi, dacă comisia de anchetă va mai constata că şi alte persoane au răspunderi, în funcţie de gravitatea faptelor, vor fi sancţionate şi acestea şi se va merge până la desfacerea contractelor de muncă”, a spus Gavrilă.
Totodată, președintele comisiei de anchetă constituită la nivelul Consiliului Județean Buzău a manționat că nici pe adresa Consiliului Județean și nici pe cea a spitalului nu au fost primite plangeri din partea părinților care să reclame copii legați de paturi.
Pe de altă parte, Laurențiu Gavrilă a mai precizat că la nivelul Consiliului Județean Buzău s-au dispus verificări în toate secțiile spitalului și celelalte instituții medicale din subordine pentru a se constatat dacă mai există astfel de practici.
Ce se va întâmpla mai departe cu persoanele care se vor găsi vinovate de nerespectarea legii în cadrul secției de pediatrie a Spitalului Județean Buzău se va ști cel mai probabil la finalul săptămânii viitoare, atunci când este s-ar putea finaliza ancheta internă demarată la nivelul unității dar și cercetările demarate de celelalte instituții.
Până atunci, de la 1 februarie, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău vor mai fi angajate două asistente care și-au câștigat locurile în cadrul concursului susținut în luna decembrie. Chiar și așa doar la nivelul Secției de Pediatrie rămâne un deficit de cinci asistente, o infirmieră şi o îngrijitoare.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.