scuti

Doar cinci administrații locale din județ sunt interesate să participe la programul „Tineri pentru Romania” în anul 2013 organizat de asociaţia belgiană „Jeunes en Roumanie” în parteneriat cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România. Primăriile din Gherăseni, Poșta Câlnău, Săpoca, Săhăteni, Viperești și Zărnești au depus cereri pentru a putea găzdui în vara anului 2013 tabere de pionieri belgieni (scuți) care vor desfăşura activităţi de voluntariat în folosul comunităţilor locale care îi găzduiesc.
Autoritățile trebuie să poată pune la dispoziția scuților un spaţiu de cazare gratuit (şcoală, cămin, săli de sport sau orice spaţiu) în care scuţii îşi pot amenaja o sală de dormit, cu acces la o bucătărie şi grupuri sanitare. Scuţii nu acceptă cazări la hoteluri, pensiuni iar toate cheltuielile legate de hrană şi le asigură singuri.
Proiectul se derulează exclusiv în colaborare cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România şi constă în organizarea de tabere de câte 15 zile în luna iulie 2013. Activităţile din vara acestui an se vor concentra pe următoarele domenii: animaţie cu copiii din comună ce nu au posibilitatea de a pleca în vacanţă, lucrări uşoare de reparaţii, renovare, sprijin pentru vârstnici la lucrările agricole, ecologizare (albii de râuri, parcuri, zone de agrement etc) și animaţie combinată cu şantier sau ecologizare.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.