Disputa asupra şefiei Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău a devenit un frecuş de uzură şi de chichiţe administrative. După ce foştii liberali înlăturaţi de la conducerea instituţiei au dat în judecată Ministerul Educaţiei şi au câştigat repunerea în drepturi, lupta a fost întoarsă în tribunal.

Florina Stoian, actualul inspector general în funcţiune, spune că totul depinde de politica de reorganizare a instituţiei şi de poziţia Ministerului Educaţiei în conflictele din tribunal, pe care le are cu foştii angajaţi. Astfel, inspectorii de specialitate Georgeta Burducea, Postumia Dascălu şi Costică Ambrinoc, înlăturaţi de pe funcţii în momentul preluării administraţiei de către democrat-liberali, urmează să primească sume de bani care să compenseze perioada de suspendare, în care nu au fost plătiţi. „Dânşii, însă, au mai cerut recent, în instanţă, şi repunerea pe funcţii tot pentru perioada de suspendare, ceea ce mi se pare exagerat. Vor primi banii, nu mai e cazul să li se dea şi posturile”, ne-a declarat, ieri, Florina Stoian.

Fostul inspector şcolar general adjunct Ionel Meiroşu a câştigat, în instanţă, repunerea în funcţie şi recuperarea drepturilor băneşti, însă cazul nu este închis din motive de restructurare instituţională: „Între timp, funcţia dânsului a dispărut, pentru că s-a modificat organigrama inspectoratului şi, în loc de două poziţii de adjuncţi, a mai rămas doar una. Cei din minister urmează să decidă ce vor face în acest caz”, a mai spus Florina Stoian.

Situaţie la fel de confuză este şi cea a fostului inspector şcolar general Dumitru Ene. O eroare de redactare a unei decizii judecătoreşti de repunere în funcţie îi amână revenirea pe post. În aceste condiţii, Florina Stoian admite că instituţia pe care o conduce actualmente are, conform deciziilor judecătoreşti, mai mulţi şefi şi personal decât ar încăpea în organigramă sau în sediul de pe strada Marghiloman.

Sorin DINCO

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.