Cu unu la sută susţinere din partea membrilor, mişcările de protest pe care Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar (S.Î.P.) Buzău le plănuieşte pentru luna mai, sunt sortite din start eşecului. Resemnarea e cuvântul care explică absenţa profesorilor din marile aglomerări greviste.

Liderul S.Î.P., Ion Dobre, ne-a declarat, ieri, că măsurile de realizare a unui sondaj în rândul membrilor, pentru verificarea posibilităţii de a organiza, în trepte, grevă generală în luna mai a.c., au fost demarate la o şedinţă din 18 februarie, împrejurare în care s-a luat pulsul susţinerii din teritoriu: „Doar 12 mâini au fost ridicate ca susţinere, la propunerile discutate acolo, în momentul în care vorbeam de o prezenţă de peste 120 de persoane. Suntem în criză de soluţii şi de idei, nu avem sprijinul membrilor şi, indiferent de iniţiativă, constatăm o resemnare generală”, a comentat liderul sindical.

Problema de imagine pe care o are şi mişcarea sindicală din şcolile judeţului a fost expusă şi la nivelul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, la care S.Î.P. Buzău este afiliată. Conducerea centrală, spune Ion Dobre, suferă de aceeaşi criză a soluţiilor de remobilizare a cadrelor didactice cotizante. Liderul buzoian susţine că, la Bucureşti, s-a discutat despre o implicare mai largă a oamenilor din conducere în acţiuni: „Suntem loviţi din toate părţile, iar lipsa de susţinere din partea colegilor profesori agravează criza generală a sindicalismului”, a mai spus Ion Dobre.

Organizaţia S.Î.P. Buzău strânge cotizaţiile a peste şase mii de angajaţi din reţeaua şcolară judeţeană, chiar şi în condiţiile resemnării constatate. Sondajul lansat în şcoli ar trebui ca, până spre sfârşitul lunii martie, să confirme sau să infirme slaba susţinere de care se plânge, în prezent, liderul S.Î.P.

Sorin DINCO

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.