Directia economica
Procurorii DIICOT au în lucru un dosar destul de greu referitor la scutirile ilegale de impozite operate cu știința șefilor Direcției Economice a Primăriei, cel mai probabil, la recomandarea unor șefi direcți sau pentru a obține anumite foloase.
Din cele 50 de firme asupra cărora există suspiciunea că ar fi beneficiat de radieri ale impozitelor datorate bugetului local procurorii nu au reușit să ia la mână decât 12 societăți, însă rezultatele găsite sunt peste așteptări. Prejudiciul cauzat doar de cele 12 societăți și de cele 114 persoane fizice care au beneficiat de radierea amenzilor depășește 3 milioane de lei iar prejudiciul calculat crește de la o zi la alta odată ce oamenii legii înaintează cu cercetările documentelor ridicate de la Direcția Economică a Primăriei Buzău.
Printre societățile care ar fi beneficiat de scutiri de taxe se numără societăți specializate în transportul de călători, o societate specializată în amenajări exterioare controlată de unul din finii primarului Constantin Boșcodeală dar și o societate cu renume în Buzău care se ocupă printre altele cu comerțul de produse alimentare dar și cu servicii de catering.
De cealaltă parte, în rândul persoanelor fizice care au beneficiat de radierea amenzilor, procurorii au identificat persoane importante din oraș ale căror nume nu au fost date publicității, dat fiind că cercetările sunt în toi. Cu toate acestea, ceea ce se știe sigur este că „s-au decelat persoane cărora le-au fost menționate în sistemul informatic date nereale. Astfel. amenzi ale unor persoane cu funcții importante în autorități și instituții publice, un magistrat, rude ale unor persoane din Poliție sau chiar comandantul unei instituții publice cu regim militar au amenzi neplătite în sistem dar se menționează date nereale potrivit cărora le-ar fi achitat, sau le-ar fi fost anulate prin hotărâri judecătorești ori prin transferarea lor către alte localități din țară fapte care nu sunt reale.”

3 COMENTARII

  1. […] Procurorii DIICOT au în lucru un dosar destul de greu referitor la scutirile ilegale de impozite operat cu știința șefilor Direcției Economice a Primăriei cel mai probabil la recomandarea unor șefi direcți sau pentru a obține anumite foloase . Din cele 50 de firme asupra cărora există suspiciunea că ar fi beneficiat de radieri ale impozitelor datorate bugetului local procurorii nu au reușit să ia la mână decât 12 societăți însă rezultatele găsite sunt peste așteptări. Prejudiciul cauzat doar de cele 12 societăți și de cele 114 persoane fizice care au beneficiat de radierea amenzilor depășește 3 milioane de Sursă știre […]

  2. […] Procurorii DIICOT au în lucru un dosar destul de greu referitor la scutirile ilegale de impozite operate cu știința șefilor Direcției Economice a Primăriei, cel mai probabil, la recomandarea unor șefi direcți sau pentru a obține anumite foloase. Din cele 50 de firme asupra cărora există suspiciunea că ar fi beneficiat de radieri ale impozitelor datorate bugetului local procurorii nu au reușit să ia la mână decât 12 societăți, însă rezultatele găsite sunt peste așteptări. Prejudiciul cauzat doar de cele 12 societăți și de cele 114 persoane fizice care au beneficiat de radierea amenzilor depășește 3 milioane de lei …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.