UPDATE: În jurul orei 17.00 circulația pe Dn 10 Buzău-Brașov a fost reluată pe ambele sensuri

UPDATE: În jurul orei 15.30 s-a reluat circulația pe sensul Brașov-Buzău
Circulaţia pe DN 10 Buzău – Braşov, în localitatea Siriu, este blocată, sâmbătă, după ce mai mulţi bolovani de mari dimensiuni s-au desprins de pe versantul aflat pe marginea şoselei şi au alunecat pe carosabil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Buzău, comisar şef Florina Crucianu, traficul pe DN 10 Buzău – Braşov, în zona barajului de la Siriu, a fost blocat după ce mai multe roci au ajuns pe carosabil.

Conform sursei citate, a fost anunţată deja sucursala buzoiană a Societăţii de Drumuri Naţionale, care urmează să se deplaseze în zonă cu utilaje cu ajutorul cărora să înlăture de pe şosea bolovanii care blochează circulaţia.

În fiecare primăvară, dar şi toamna, când cad precipitaţii, traficul pe DN 10 Buzău – Braşov la Siriu, se blochează din cauza bolovanilor care se desprind de pe muntele aflat pe marginea şoselei şi care ajung pe carosabil.

Fenomenul apare atunci când se înregistrează precipitaţii, dar şi primăvara, ca urmare a dezgheţului.

Bolovanii care se desprind din munte ajung să cântărească şi câteva tone, astfel că în unele situaţii circulaţia pe acest tronson rămâne închisă şi câteva zile

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.