Cladirea de pe strada Victoriei nr. 29, unde până în urmă cu un an au locuit mai multe familii de romi care au distrus mare parte a imobilului, ar putea fi transformată, de anul viitor, în grădiniță. După evacuarea chiriașilor problemă, municipalitatea a demarat lucrările de restaurare și igienizare a clădirii și intenționează să înființeze acolo un spațiu destinat preșcolarilor mai ales că în municipiul Buzău este mare nevoie de asemenea unități de învățământ.
„Acel imobil a fost evacuat tocmai pentru a stopa deteriorarea lui ceea ce s-a și realizat. Lucrările au fost demarate iar până în iarnă dorim să terminăm lucrările la exterior și acoperiș ca apoi să se poată lucra în interior”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Fănică Bârlă.
Municipalitatea intenționează ca după terminarea lucrărilor în spațiul respectiv să funcționeze o grădiniță însă chiar și așa aici nu se prevede înființarea unei noi unități de învățământ ci, cel mai probabil, mutarea uneia dintre cele ce funcționează în prezent cu chirie.
„Sunt două grădinițe ce funcționează în clădiri naționalizate care au fost deja retrocedate însă există obligația de a menține funcționalitatea încă 5 ani. Din cele două grădinițe la una a expirat perioada de 5 ani iar în acest an am făcut o nouă negociere și este formală în acest an iar de la anul ni se va cere o sumă imensă și nu ne putem permite să plătim atâția bani”, a completat vicpreimarul Fănică Bârlă.
În Buzău funcționează la această oră cu chirie cinci  grădinițe iar cea mai mare chirie plătită de Primărie pentru locația unde învață preșcolarii este de 2.400 de euro lunar.

C.D,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.