Maternitate nefunctionala-11

Deschiderea noii maternități inaugurată artistic în urmă cu mai bine de un an naște noi discuții între aleșii județeni. Joi, la ședința Consiliului Județean Buzău, democrat-liberalul Raul –Florescu a solicitat conducerii județului să precizeze care mai este starea actualei maternități și când se va deschide aceasta, spunând că, după părerea sa, vechea maternitate ar trebui „cât mai repede închisă.”
Răspunsul a venit prompt din partea președintelui Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, și a fost acela că finalizarea completă a construcției noii maternități a avut loc abia în urmă cu două luni.
„Lucrările la clădire au fost finalizate abia la finele lunii iulie anul acesta. Trebuia plătită o ultimă factură către constructor iar noi nu am fost de acord să o plătim pentru că lucrarea nu era finalizată, constructorul ne-a dat în judecată, am cerut o expertiză și s-a demonstrat că am avut dreptate iar mare parte din această factură a fost dată la o parte. Apoi, o perioadă, constructorul nu a mai vrut să lucreze, am avut mai multe întâlniri, s-a luat din nou de lucru într-un târziu și abia acum, în luna iulie s-a finalizat”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
În ceea ce privește deschiderea noii maternități, președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a dat asigurări că este una dintre prioritățile sale dar înainte trebuie rezolvată problema stației de oxigen a unității spitalicești și, cel mai important, găsirea surselor de finanțare pentru dotarea cu echipament medical a noii maternități.
Cristi BIGIU
„Eu aștept să se deschidă maternitatea nu doar subiectul noii maternități și cred că același lucru și-l doresc majoritatea buzoienilor. Mai există niște probleme la modalitatea de alimentare cu oxigen și suntem în tratative cu cei de la Linde Gas pentru a face o stație de oxigen. Suntem în discuții cu Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății pentru a putea primi fonduri pentru dotarea maternității iar dacă nu, vom încerca să contractăm un credit, dar nu prea mai este timpul necesar până la finele anului.  Avem comandat un studiu și avem rezultatele, știm ce aparatură ne trebuie și vreau să văd maternitatea funcțională nu doar o poză cu niște aparatură închiriată iar acolo nu vreau să mă găsiți pe mine sau alți consilieri înconjurați de medici ci oameni care să poată folosi această maternitate”, a concluzionat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.