clasa zero

Metodologia privind înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2013-2014 va fi aprobată prin ordin al ministrului Educației Naționale la finele lunii martie atunci când va fi anunțat și calendarul înscrierilor pentru anul școlar următor. Anunțul apare pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București care a decis înființarea de la 1 aprilie a unei linie telefonice gratuite la care vor putea fi obținute informații despre înscrierea în clasa pregătitoare.
Astfel, nebunia clasei pregătitoare are toate șansele să continue și în acest an. După ce ministerul de resort a decis menținerea clasei zero în școli, părinții se așteptau ca în martie să se demareze înscrierile așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Acest lucru nu s-a întâmplat iar singura precizare venită dinspre oficialii de la Centru este aceea că înscrierile se vor face într-o singură etapă și nu în 4 la fel ca anul trecut. Măsura reducerii numărului de etape de înscriere îi nemulțumește pe părinții care vor să știe unde își vor trimite copii la școală din septembrie. Zilnic directorii de școli se confruntă cu un val de întrebări din partea celor care vor să știe din timp unde și cum își vor înscrie copii dar aceștia nu pot decât să ridice din umeri și să aștepte precizări din partea ministerului care se pare că nu se grăbește deloc să facă lumină în această problemă.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

 1. Ceva este totuşi clar în acestă PROBLEMĂ: clasa pregatitoare apartine invăţământului primar din şcoli.
  UNDE VA FUNCŢIONA EFECTIV ACEASTĂ CLASĂ?
  Dacă în mediul rural ar exista posibilitatea legala ca această clasa să funcţioneze nu doar în şcoli ci şi în grădiniţe, unde esistă mobilier adecvat, grupuri sanitare dimensionate pe vârsta copiilor, materiale didactice care se pot pastra în clasă tot timpul, în mediul URBAN CLASA PREGĂTITOARE NU POATE FUNCŢOINA DECÂT ÎN ŞCOLI deoarece:
  – grădiniţele nu sunt structuri ale unor şcoli(cu unele rare excepţii), ci sunt unităţi de învăţământ cu proprie personalitate juridică;
  – grădiniţele nu sunt acreditate să desfăşoare învăţământ de nivel primar(clasele 0-V);
  – nu se pot trmite învăţători de la o anumită şcoală(numai ei au voie să predea la clasa pregătitoare) să predea în grădiniţe, deoarece nu toţi preşcolarii vor fi viitorii elevi ai respectivei şcoli, iar respectivii învăţători nu sunt titularii grădiniţelor, sau nu au deciizii de încadrare în respectivele unităţi;
  – nu vor fi spaţii(săli de clasă) în grădiniţe pentru clasele pregătitoare; ar însemna să se renunţe la preşcolarii de 3 ani care se înscriu.
  CONCLUZIA ESTE URMĂTOAREA: ACESTĂ CLASĂ PREGĂTITOARE A DAT ŞI VA DA „BĂTAI DE CAP” FACTORILOR DE DECIZIE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.