Noile dispoziții ale Ministerului Sănătății care vizează clasificarea spitalelor pe cinci categorii dau mari bătai de cap conducerii Spitalului Județean Buzău. Aceasta ar dori să mențină categoria din care spitalul face parte la acest moment, respectiv categoria a II-a însă, la acest moment, sunt ceva emoţii în acest sens.  Managerul Dorel Nicolescu speră ca la finalul evaluărilor făcute de Ministerul Sănătății acest lucru să poată fi realizat deși condițiile impuse nu sunt deloc ușoare şi nu ar fi exclus ca unitatea spitalicească să se regăsească într-o clasă inferioară.

”Categoria în care ne dorim să rămânem este cea în care ne și aflăm, respectiv categoria a II-a. Regulile sunt însă foarte restrictive dar noi am reușit să rezolvăm o parte din cerințe, și așa l-am și propus.  Acum trebuie să așteptăm rezultul analizei ministerului pe toată țara care va tranșa definitiv  această chestiune. Noi, însă, ne dorim să rămânem tot în categoria a II-a”, declară  medicul Dorel Nicolescu.

Conform unei dispoziții a Ministerului Sănătății, în această săptămână, Direcțiile de Sănătate Publică strâng fișele de autoevaluare ale spitalelor din raza de competență, fişe  pe care vor trebui să le înainteze ministerului de resort după data de 9 mai.  La Buzău, există 5 spitale publice și 2 private care au transmis deja fișele reprezentanților DSP și care acum sunt în așteptarea unui verdict.

Ministerul Sănătații dorește să realizeze cât mai curând o clasificare a spitalelor pe 5 categorii. Poziționarea într-una din categoriile superioare va da șansa spitalelor respective să beneficieze atât de finanțări suplimentare cât și de dotări cu aparatură medicală.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/Dorel-NICOLESCU.mp3|titles=Dorel NICOLESCU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.