Pe 11 şi 12 mai, în librăria „Alexandria” Buzău, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic, Palatul Copiilor şi Şcoala 15 Buzău, va avea loc, pentru prima dată în judeţul Buzău, un maraton al lecturii, în cadrul „Festivalului lecturii”, activitate organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău. Activitatea are ca scop promovarea lecturii în limba română dar şi în limba franceză, în rândul elevilor şi al amatorilor invitaţi la eveniment, prin prezentarea acestor activităţi şi în spaţii publice.

Circa o mie de elevi şi 50 de profesori îşi doresc organizatorii să implice în activitate, astfel că, la nivelul fiecărui centru stabilit, se va desfăşura maratonul lecturii, de la ora 9 la ora 19. În librăria din mall, în cele două licee, la Palatul Copiilor şi în Şcoala 1, se va amenaja un spaţiu special destinat acestui eveniment. Până ieri, ar fi trebuit să se afişeze o planificarea a elevilor care doresc să participe la acest proiect. Fiecare elev sau participant va citi, pe scaunul cititorului, timp de 2-3 minute, un fragment dintr-o carte, revistă sau ziar, care l-a impresionat în mod deosebit. După terminarea lecturii, elevul/ participantul va scrie şi în jurnalul lecturii creat în acest scop, numele şi prenumele, eventual clasa, titul materialului citit şi va motiva, pe scurt, alegerea făcută. În cazul spaţiilor publice, vor fi invitaţi şi buzoieni să lectureze fragmentele preferate. La sfârşitul evenimentului, elevii şi profesorii vor primi diplome de participare din partea IŞJ Buzău.

Organizatorii speră să sensibilizeze comunitatea locală privind importanţa lecturii în limba română şi în limba franceză, să ajute la cultivarea interesului pentru limbă, civilizaţie şi cultură şi să promoveze comunicarea între copii din unităţi de învăţământ diferite dar şi socializarea facilitată de şi prin lectură.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.