Primul centru de vaccinare de tip drive-trough a fost deschis vineri  în parcarea hypermarketului Kaufland aflat la ieșirea din Buzău spre Ploiești. Încă dinainte de ora 16.00, ora de deschidere a centrului, s-a format o coadă de mașini și motociclete ale buzoienilor dornici să se vaccineze cu serul produs de Pfizer fără a avea nevoie de programare.

Primii buzoieni imunizați în centrul deschis vineri după amiază a fost membrii ai aceleiași familii, soț și soție, care au așteptat în mașină deschiderea centrului și după ce au completat documentele de vaccinare au primit serul anti Covid-19 direct în mașină.

„Voiam să ne vaccinăm și am vrut să ne programăm dar am aflat că de astăzi se poate face aici fără a avea programare. A fost momentul prielnic și am venit. A mers relativ repede și am reușit să facem vaccinul. Trebuie să ne vaccinăm ca să scăpăm de acest virus” a buzoianca de 60 de ani care a primit prima doză de vaccin în centrul amenajat în parcarea Kaufland Sud.

Tot la coadă s-au așezat și mai mulți motocicliști însoțiți de prefectul județului, Silviu Iordache, aflat și el pe motocicletă.  Subalterna sa, subprefectul Marieta Boloș nu a ratat ocazia de a fi plimbată de șeful său pe două roți chiar și fără  casca de protecție.
Inaugurare centru de vaccinare drive-trough Kaufland BuzauUlterior, prefectul județului a fost echipat cu halat, mască și mănuși și a trecut la munca de voluntariat declarând că va rămâne în centru până la ora închiderii.

„Am venit astăzi cu prietenii mei motocicliști care de obicei sunt oameni cu un spirit rebel dar care astăzi au dorit să vină să dea un exemplu societății să arate cât de important este vaccinul pentru bunăstarea comunității. Încurajez toți buzoienii să vină aici, la acest centru, își pot descărca de acasă documentul și să vină cu el completat sau dacă nu îl primesc aici, îl completează și în câteva minute s-au vaccinat”, a spus prefectul județului Buzău Silviu Iordache.

Centrul de vaccinare de tip drive-trough va funcționa zilnic în parcarea Kaufland Sud între orele 12.00-20.00 având posibilitatea de a imuniza maxim 160 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.