cod galben Tocmai când credeam că am scăpat de iarnă, vremea capricioasă revine în acest sfârșit de săptămânî în toată țara. Conform meteorologilor, începând din după-amiaza zilei de joi şi până vineri dimineaţă, aria ploilor va cuprinde toată ţara. Local se vor cumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului. La munte, iar spre sfârşitul intervalului şi în regiunile vestice şi nordice, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50…60 km/h.
De vineri dimineață însă sunt așteptate ninsori în vestul, centrul şi nordul ţării dar și intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h şi la munte peste 90 km/h, viscolind şi spulberând temporar zăpada. În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local
60…70 km/h. În Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75…80 km/h, iar spre seară şi noaptea va fi viscol. La sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor cu precădere în nord, nord-est şi centru. În funcţie de evoluţia fenomenelor, în cursul zilei de vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite o nouă avertizare cu privire la evoluția fenomenelor meteorologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.