Consiliul Județean Buzău a primit, marți, vizita unei delegații din orașul Chișinău, oraș cu care deliberativul județean a încheiat anul trecut un protocol de colaborare.

Reprezentanții CJ Buzău și ai Primăriei municipiului Chișinău au discutat la Buzău atât despre proiectele pe car ele-au derula în comun dar și despre proiectele viitoare stabilind că relațiile dintre cele două instituții trebuie să continue.

Delegația din Moldova a fost compusă din primarul municipiului Chișinău, Ioan Ceban,  pretorii sectoarelor Botanica, Buiucani și Rișcani Diana Guba, Vadim Brînzaniuc și Vlad Melnic și de șefii Direcției Generale Asistenta Medicală și Socială din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău și al Direcției Transport din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău Boris Gîlcă și Vitalie Mihalache.

„Am prins bani în buget să continuam proiectele cu frații noștri mai mici de peste Prut. Încă de la începutul anilor 90 noi avem o colaborare bună cu Soroca am continuat cu Dubăsari și mai târziu am ajuns la Chișinău. Am făcut un lucru fantastic împreună cu Primăria Chișinău și Pretura sectorului Botanica am reabilitat un scuar care se cheamă Nicolae Titulescu de la a cărui naștere se vor împlini în martie 150 de ani iar în această vară ne-am propus  să reabilităm Parcul Central unde se găsește și statuia lui Ștefan cel Mare dar vom avea și alte lucruri car ele vom face împreună. Cred că undeva în martie sau când timpul o va permite în scuarul Titulescu va fi și o statuie a acestuia. Aici suntem coparticipanți. Noi am reabilitat cu pretura și Primăria acel scuar și facem acest lucru si cu ajutorul Fundației Nicolae Titulescu din România. Apoi, undeva în Primăvara sau începutul verii vrem să facem o ședință comună a CJ Buzău și Consiliul Municipal Chișinău și Preturile de acolo”, a spus președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

La rândul său, Ioan Ceban, primarul municipiului Chișinău spune că a venit în România pentru a discuta cu mai mulți oficiali dar că prima colaborare a municipiului Chișinău a fost făcută cu județul Buzău iar în urma acesteia se văd deja roadele.

„Am venit în România pentru a discuta cu mai multe autorități despre proiecte pe car ele putem face împreună. CJ Buzău este primul Consiliul Județean cu care am format un acord și avem și primele rezultate foarte frumoase. Am reușit să ajungem la Buzău cu un program extraordinare pe trei zile și avem realizări și în infrastructură și în educație. Cred că este foarte important să punem în relații tinerii și mă bucur că putem face acest proiect de reabilitare a scuarului catedralei, locul unde se întâlnește probabil toată lumea în Chișinău și să  facem bineînțeles și alte proiecte”, a spus Ioan Ceban, primarul municipiului Chișinău.

Nu în ultimul rând, Petre Emanoil Neagu a vorbit despre continuarea tradiției organizări la Buzău a zilelor Chișinăului. Neagu a declarat că își dorește în măsura în care măsurile sanitare vor permite acest lucru organizarea în comun a Zilelor Chișinăului și a Buzău Fest în mai multe locații din municipiul și județul Buzău.

„Vreau să continuam tradiția Zilelor Chișinăului la Buzău și sper ca de această dată pandemia să ne lase să ne manifestăm așa cum trebuie și să facem ceva mult mai amplu. Nu aș mai vrea să ne ducem în septembrie și as vrea să facem acest lucru mai devreme. Reînviem tabăra de la Măgura și Zilele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.