Colegiul national B. P. Hasdeu „a scos”, vineri, o nouă promoție de elevi excepționali

Șeful de promoție a avut DOAR note de 10 în ultimii 8 ani

0

O nouă promoție de elevi a terminat, vineri, cursurile celui mai prestigios liceu buzoian, Colegiul Național B.P. Hasdeu. În cadrul festivității tradiționale organizată în curtea colegiului, la care au fost invitați prefectul județului Carmen Ichim, primarul Constantin Toma dar și sute de părinți sau bunici, elevii de clasa a XII-a au rostit jurământul , au intonat imnul liceului, au predat ștafeta colegilor din clasa a XI-a iar la final pe acordurile melodiei „Time to Say Goodbye” și-au aruncat tocile în aer și au izbucnit în lacrimi de bucurie dar și de tristețe pentru că părăsesc școala în care au învățat, după caz, ultimii 4 sau 8 ani.

Conducerea liceului a acordat o serie de diplome elevilor care s-au remarcat de-a lungul celor 4 ani de liceu și în alte activități decât cele obișnuite și a fost desemnat șeful de promoție, Cătălin Dumitru care a a avut media generală 10 în toți cei patru ani de liceu petrecuți la Hasdeu. El a fost secondat de Adrian Necula(9.95) și Miruna Neacșu(9,94)

Șeful de promoție, Cătălin Dumitru, elevul care atât în cei patru ani de gimnaziu cât și în cei patru ani de liceu nu a avut decât note de 10 recunoașterea valorii sale a venit ceva mai devreme. El a fost deja admis să studieze matematica și informatica la Oxford si singura condiție pentru a ajunge acolo este să ia minim media 9 la bacalaureat.

„Sunt în Hasdeu din clasa a V și din clasa a V-a am luat doar note de 10. La început a fost greu dar am avut sprijinul profesorilor și al părinților și sunt extrem de fericit că am ajuns după 8 ani și la finalul liceului. Am fost admis la Oxford singura condiție este să obțin media minim 9 la bacalaureat iar acolo voi studia 4 ani matematică și informatică după care mă voi orienta într-o carieră în IT, cel mai probabil la început în străinătate dar dorința mea este să vin în țară”, a spus Cătălin Dumitru.

Cel mai bun elev al promoției a explicat și cum a ajuns la celebra universitate din Anglia și cum profesorii de acolo l-au declarat admis nu după cantitatea de cunoștințe pe care o avea ci după cum gândește

„Am depus dosarul, am dat un test de matematică și informatică la București, participanții cu o anumită notă au fost chemați la un interviu în Anglia care a fost extraordinar, extrem de constructiv și deloc greu. Am vorbit cu profesorii de acolo care au căutat să vadă cum gândesc și nu cât de multă materie știu ci mai degrabă cum intenționez să o aplic”a spus Cătălin Dumitru șeful promoției 2015-2019 a Colegiului Național B.P. Hasdeu.

Și așa cum era și normal, Cătălin Dumitru a explicat și de ce prestigiosul liceu buzoian va rămâne mereu în inima sa indiferent unde îl vor purta pașii:„Hasdeul este un stil de viață, din clasa a V-a aici mi-am conturat o mentalitate, am căpătat un set de valori pe care o să îl păstrez în inimă toată  viața și mă voi întoarce mereu cu drag aici.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.