Încep să iasă la iveală neregulile comise de cei cinci ofițeri, până mai ieri cu funcții de conducere în Poliția municipiului Buzău. Chiar șeful Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul șef Ion Marin este cel care arată cu degetul spre foștii șefi de la Municipiu, despre care spune că nu și-au făcut treaba pentru care au fost instalați pe posturi, ba mai mult, prin modul defectuos în care au gestionat situațiile au ”afectat Poliția municipiului Buzău”.
Comisarul șef Ion Marin a dezvăluit astăzi că cei cinci foști șefi al Poliției municipale erau în vizorul conducerii IPJ de mai multă vreme, și în ciuda semnalelor primite că nu-și fac treaba, au continuat să-și desfășoare activitatea cu superficialitate ori chiar la limita legalității.
”De-a lungul timpului am efectuat mai multe monitorizări la actul managerial efectuat de conducerea Poliției municipiului și constatând anumite disfuncții am stabilit anumite măsuri pentru remedierea situației dar apelurile noastre au rămas fără ecou. Pe zi ce trecea am constatat o diminuare a actului de conducere și aceasta nu putea avea ca efect decât o posibilă alterare majoră a performanței serviciului polițienesc”, a declarat șeful IPJ Bzău, comisarul șef Ion Marin.
Comandantul Poliției buzoiene a adăugat că demisiile celor cinci ofițeri din fruntea Poliției municipiului au venit în urma unor discuții în urma cărora aceștia au înțeles că nu mai pot ocupa funcții de conducere: ” Am decis să purtăm o discuție și în urma acestor discuții s-a înțeles că situația nu mai poate fi tolerată iar cei cinci au decis să solicite eliberarea din funcții lucru cu care am fost de acord întrucat nu puteam accepta o asemena situație de fapt. Cei cinci sunt ofițeri bine pregătiți dar din punct de vedere managerial nu s-au ridicat la așteptările pe care le aveam din partea lor. A fost afectata imaginea poliției buzoiene dar sper ca am reușit să o reparăm prin desemnarea unei noi echipe manageriale cel puțin până la organizarea unui concurs”.
Deși tot mai multe zvonuri plasează ca principală abatere intrarea unor ofițeri din fosta conducere a Poliției municipale în atenția DNA, șeful IPJ neagă că acest lucru ar fi fost hotărâtor în decizia luată, de a le sugera celor cinci că trebuie să-și dea demisia.

Ioan IRIMIA, fostul adjunct al Poliției municipale

„ Este adevărat că unul din adjuncți(nr. Ioan Irimia) a fost chemat la DNA dar acesta nu a fost un lucru decisiv pentru că nu avem un punct de vedere ofical al DNA. Ceea ce știm este că pe citația care care a venit din partea DNA se indică calitatea de făptuitor.”, a spus comisarul șef Ion Marin.
Și purtătorul de cuvânt al IGPR, Cristian Ciocan a venit astăzi cu precizări legate de cazul polițiștilor de la Buzău: „Conducerea Poliţiei municipiului Buzău a demisionat pe fondul unor discuţii privind carenţele legate de activitatea managerială evidenţiate în mod repetat, dar şi în contextul unui control de fond care urmează să aibă loc în luna martie”

Unul dintre cei cinci care au renunțat la funcţia de conducere de la Municipiu este şeful Biroului Rutier, comisarul şef Marian Şerbulea. Acesta a declarat astăzi presei că şi-a cerut eliberarea din funcţie pe motive de sănătate dar și din alte cauze pe care nu le-a precizat însă: „M-am raliat celorlalți șefi și am solicitat demisia din functie pentru motive de sănătate dar si pentru alte motive. Nu sunt implicat și nu am cunoștință să fiu implicat în alte fapte ce contravin prevederilor legale. Referitor la activitatea colegilor de la poliția rutieră sunt în general mulțumit având în vedere resursele de care am dispus. Cu siguranță că era și loc de mai bine iar șefii au analizat situația din prisma dumnealor și nu pot comenta nici o altă decizie”, a declarat fostul șef al Biroului de Poliție Rutieră Buzău, comisarul șef Marian Șerbulea.
Toţi ofiţerii cu funcţii de conducere de la vârful Poliţiei municipiului Buzău şi-au dat, ieri, demisiile din funcţii invocând motive personale, surse neoficiale precizând însă că celor cinci ofiţeri li s-ar fi sugerat să renunţe la posturi din cauza activităţii slabe şi a managementului defectuos. Cei cinci sunt şeful Poliţiei municipiului Buzău, comisar şef Relu Ionescu, adjuncţii săi, subcomisarul Cristinel Stanciu şi comisarul şef Ioar Irimia, şeful Biroului Rutier, comisarul şef Marian Şerbulea, şi şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului, comisar şef Marian Cristian. În locul celor demisionari, conducerea IPJ Buzău a nominalizat alţi ofiţeri care să preia sarcinile şi atribuţiile funcţiilor de conducere rămase vacante. Este vorba despre comisar de poliţie Ivan Marius, pentru funcţia de şef al Poliţiei municipiului Buzău; comisar de poliţie Chiriac Ionel, pentru funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău, comisar de poliţie Crucianu Felix, pentru funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău; comisar de poliţie Jipa Ovidiu, pentru funcţia de şef al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău şi inspector principal de poliţie Colăcel Gheorghe, pentru funcţia de şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Ciprian STERIAN
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.