petarde
Cinci percheziții au loc vineri dimineață pe raza municipiului Buzău, vizați fiind comercianții de articole pirotehnice. Descinderile sunt desfășurate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Buzău la puncte de lucru autorizate pe linia deţinerii şi comercializării de articole pirotehnice.

În cauză, există suspiciuni că sunt depozitate, la aceste imobile, articole din altă categorie decât cele pentru care sunt autorizaţi administratorii societăţilor respective. Vizate sunt două firme din municipiul Buzău, una având un punct de lucru, alta patru sedii, ce vor fi verificate atent de oamenii legii.

La activităţi sunt angrenaţi poliţişti de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi criminalişti sprijiniţi de echipele de intervenţie ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău.

Poliţiştii urmăresc concordanţa dintre documentele deţinute de administratorii firmelor vizate şi marfa existentă în depozit, fiind verificată şi legalitatea provenienţei articolelor pirotehnice şi a activităţilor desfăşurate cu astfel de articole.

Acțiunea face parte din complexul activităţilor desfăşurate de poliţişti în cadrul acţiunii naţionale „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

UPDATE:

Aproximativ 20.000 de articole pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea confiscării, de poliţiştii buzoieni de la administratorii a două societăţi comerciale autorizate pe linia deţinerii şi comercializării de articole pirotehnice. Captura a fost realizată în urma perchezițiilor care au avut loc la orele dimineții pe raza municipiului Buzău.

”Vineri dimineaţă, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţişti de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi criminalişti din cadrul I.P.J. Buzău, au descins în cinci imobile de pe raza municipiului Buzău unde existau suspiciuni că sunt depozitate articole din altă categorie decât cele pentru care sunt autorizaţi administratorii societăţilor respective.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite 19.700 de articole pirotehnice care nu corespundeau categoriei pentru care fusese autorizată societatea.
Bunurile descoperite (1621 kilograme) au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea confiscării.
De asemenea, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept” faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

2 COMENTARII

  1. […] Cinci percheziții au loc vineri dimineață pe raza municipiului Buzău, vizați fiind comercianții de articole pirotehnice. Descinderile sunt desfășurate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Buzău la puncte de lucru autorizate pe linia deţinerii şi comercializării de articole pirotehnice. În cauză, există suspiciuni că sunt depozitate, la aceste imobile, articole din altă categorie decât cele pentru care sunt autorizaţi administratorii societăţilor respective. La activităţi sunt angrenaţi poliţişti de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi criminalişti sprijiniţi de echipele de intervenţie ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău. Poliţiştii urmăresc concordanţa dintre documentele deţinute de administratorii …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.