Comisia Județeană de Fond Funciar întrunită, miercuri, la sediul Prefecturii Buzău nu a  aprobat restituirea unei suprafețe restante de 4457 de hectare de pădure Academiei Române chiar dacă prin aceasta prefectul Carmen Ichim riscă plata unor daune în valoare de 100 de lei pe fiecare zi de întârziere până la ducerea la îndeplinire a obligației.

În anul 2007 Academia Română a obținut în baza unui proces reconstituirea dreptului de proprietate pentru nu suprafață de 18000 de hectare de pădure pe raza comunelor Nehoiu, Siriu și Gura Teghii. Cu toate acestea Academiei Române nu i s-au restituit decât aproximativ 13.000 de hectare întrucât restul suprafeței de teren fusese retrocedat Obștii Moșnenilor Buzoieni. Pentru reîntregirea suprafeței de pădure a Academiei Române Comisia Locală Siriu a identificat o suprafață de 4457 de hectare care însă se află în domeniul public al statului și nu poate di astfel retrocedată.

Prezent la lucrările Comisiei Județene de Fond Funciar, directorul Romsilva Buzău, Cornel Pitiș, a explicat că suprafața respectivă a aparținut dintotdeauna statului român și că  Academia Română nu are nici un drept pentru a primi acea suprafață. Mai mult, Pitiș a spus că solicitarea Academiei este făcută de un fost angajat al Romsilva care cunoaște calitatea pădurii de pe acel amplasament.

Ulterior, la propunerea prefectului Carmen Ichim, Comisia Județeană de Fond Funciar a votat, în unanimitate, împotriva retrocedării suprafeței de 4457 de hectare pe motiv că aceasta se află în proprietatea publică a statului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.