Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților s-a întâlnit la Buzău cu primarii și fermierii buzoieni

0

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților s-a întrunit, miercuri, în premieră la Buzău la invitația secretarului comisiei, deputatul buzoian Dănuț Păle. Pe lângă cele trei puncta aflate pe odinea de zi a comisiei deputații au dorit să afle în direct de la primarii și fermierii buzoieni problemele cu care aceștia se confruntă pentru a putea iniția legi care să îi ajute pe aceștia în activitatea pe care o desfășoară.

Problemele ridicate de primarii buzoieni au fost diverse de la gestionarea situației existente în comunele Cernătești și Pârscov unde mai multe persoane cresc în gospodării sute de câini și pisici la cele privind restituirea terenurilor foștilor proprietari în zona de deal și de munte, la cele privind accesarea fondurilor europene sau irigarea terenurilor prin intermediul Agenției Naționale de Îmbunătățiri funciare și chiar probleme legate de pesta porcină africană sau bolile incurabile care atacă culturile de legume din zona de câmp a județului.

„Am hotărât să ieșim puțin din tipicul ședințelor din Parlamentul României și sunt foarte bucuros că cei de la Parlament au acceptat ca această ședință să se desfășoare la Buzău. AM dorit să prezentăm cum se desfășoară o astfel de ședință dar în primul rând cei din comisie să afle care sunt problemele primarilor sau agricultorilor din Buzău pentru că doar așa putem rezolva multe din problemele cu care se frământă Sunt foarte multe probleme care ar putea fi transpuse în hotărâri sau proiecte de lege și rugăm de fiecare dată pe președintele ACOR, domnul Mușat să ne comunice toate problemele cu care se confruntă. Cele mai bune informații trebuie să le luam direct de la cei direct implicați. Cred că este un început și Comisia să se deplaseze și în alte județe pentru că doar așa putem scoate cele mai bune legi”, a declarant deputatul buzoian Dănuț Păle.

O altă problemă ridicată de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a fost ce a amenajării pe care municipalitatea dorește să o facă în partea de nord a municipiului Buzău în zona canalului Iazul Morilor.

„Domnul primar cu domnul deputat Păle au venit la București pentru a face un proiect cu fonduri europene în municipiul Buzău. Am stabilit că putem face o folosință în comun astfel încât proiectul să fie făcut pe un canal deschis cu condiția să se asigure nivelul de exploatare și nivelul de apă necesar pentru fermieri astfel încât culturile să nu aibă de suferit”, a spus președintele A.N.I.F. Florin Ionuț Barbu.

Ședința a avut parte și de un moment mai puțin protocolar când după discursul primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, deputatul PNL de Alba Iulia Corneliu Olaru i-a făcut cadou acestuia un tulnic în miniatură având inscripția „România 100” instrument la care a făcut și o scurtă demonstrație pentru a arăta că nu este doar un obiect de decor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.