Generalul Lucian Foca, învestit miercuri subprefect al județului Buzău

0
559

Generalul Petrică Lucian Foca a fost învestit, miercuri, în funcția de subprefect în prezența directorului general al Direcției Generale cu relația pentru Instituțiile Prefectului, a prefectului Carmen Ichim, președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, ai șefilor de instituții deconcentrate și ai angajaților Instituției Prefectului.
După citirea ordinelor de încetare și respectiv numire în funcție a vechiului și noului subprefect, generalul Foca a rostit jurământul de credință după care a fost invitat de reprezentantul M.A.I. să spună câteva cuvinte. Din cauza emoțiilor generalul Foca s-a pierdut un pic și s-a adresat prefectului Carmen Ichim cu „doamnă subprefect”. Scăparea a fost repede trecută cu vederea de cei prezenți dar nu și de memoria camerelor de luat vederi care au înregistrat destul de clar primele cuvinte ale noului subprefect.
După discursul lui Lucian Foca au urmat mesaje de felicitare pentru proaspătul instalat instalat în funcție dar și pentru Sorin Gheorghe, subprefectul care a fost înlocuit, miercuri, rostite pe rând de prefectul Carmen Ichim, președintele CJ Petre Emanoil Neagu și primarul Constantin Toma.
La final prefectul Carmen Ichim a declarat că speră într-o bună colaborare cu proaspătul subprefect având în vedere experiența pe care acesta o are în diverse funcții de conducere
„Eu zic că vom colabora pentru că mă bazez pe ordine și disciplină și eu cred că domnul Foca are destule cunoștințe în domeniul managerial și a avut destul de multe funcții publice pentru ca această funcție să fie un obstacol pentru domnul Foca”, a declarat prefectul Carmen Ichim.
La rândul său generalul Lucian Foca a declarat: „După 35 de ani de activitate în MApN am ieșit la pensie dar simt că am forță și potențial să exercit și alte funcții drept pentru care am acceptat funcțiile de Consilier de Stat și cea de subprefect acum. Simt că toate cunoștințele acumulate în 35 de ani din care 17 am fost comandant cred că și aici pot să îmi aduc contribuția ca lucrurile să meargă mai bine. În calitate de comandant al Garnizoanei am contribuit la rezolvare unor probleme și sigur că în noua calitate voi coopera bineînțeles și cu Armata din Garnizoana Buzău și nu numai”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.