Odată cu începere școlilor Compania de Apă se așteaptă la o creștere a consumului de apă în gospodăriile buzoienilor care, mai mult ca sigur, va avea ca efect apariția apei cu suspensii ferugionoase și implicit nemulțumirea, pe bună dreptate, a consumatorilor. Pentru a veni în întâmpinarea acestei probleme responsabilii Companiei de Apă Buzău au pregătit, în premieră, o soluție la care să apeleze în cazul apariției apei murdare la robinete.

Astfel, Compania de Apă Buzăiu a remis marți un comunicat prin care aduce la cunoștința locuitorilor municipiului Buzău măsurile pe care le va lua pentru combaterea fenomenului atât de familiar buzoienilor în perioaele cu consum mare  de apă.

 

Măsuri speciale de aprovizionare cu apă la începerea anului școlar

 

Pentru a veni în sprijinul buzoienilor, în perioada începerii anului școlar, Compania de Apă a luat măsuri pentru a asigura alimentarea cu apă și a preveni, astfel, eventualul disconfort creat de vârfurile de consum. Astfel,  în perioada 09 – 12 septembrie, pentru zona străzilor Horticolei, Nimfelor, Luminii, Dorobanți și D. Gherea, Compania de Apă Buzău va asigura 2 cisterne cu apă (în regim de avizare sanitară totală), pentru a livra apă în regim gratuit populației, până la restabilirea parametrilor de calitate ai apei, în cazul în care aceasta prezintă turbiditate, ca urmare a supraconsumului sau a eventualelor căderi de tensiune electrică.

Toate zonele Municipiului vor fi monitorizate cu atenție, 24 de ore din 24, de Dispeceratul instituției, iar personalul de intervenție va fi disponibil permanent în această perioadă, pentru a răspunde oricărei probleme apărute.

Suntem pregătiți să gestionăm cu toate mijloacele necesare vârful de consum preconizat pentru perioada 9 – 12 septembrie. Îi rugăm pe această cale pe toți consumatorii noștri să semnaleze orice problemă apărută în legătură cu serviciile pe care le furnizăm la Dispeceratul Companiei (0238.715.438).

În urma investițiilor cu finanțare europeană implementate în ultimii ani de Compania de Apă, problemele de calitate a apei s-au diminuat considerabil în municipiul Buzău, restrângându-se la câteva zone.  Acestea au fost deja incluse în proiectul de investiții aferente perioadei de finanțare 2014 – 2020, proiect în valoare de circa 200 de milioane de euro. Înlocuirea ultimilor kilometri de conducte magistrale vechi din municipiu și utilarea cu echipamente moderne vor asigura, în perioada următoare, soluționarea în întregime a problemei calității apei din Buzău.

Până atunci, ori de câte ori situația o va impune, Compania de Apă este pregătită să asigure, prin măsuri speciale, preîntâmpinarea oricăror probleme cauzate de consumul mare de apă în zonele amintite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.