Consilierul municipal independent Constantin Ionescu solicită Serviciului Rutier al IPJ Buzău un punct de vedere legal legat de amplasarea pe mai multe artere din municipiul Buzău a unor limitatoare de viteză construite impropriu înaintea trecerilor de pietoni.

„Având în vedere execuția la nivelul municipiului Buzău, în apropierea trecerilor de pietoni a unor „construcții” menite să limiteze viteza de deplasare vă rugăm să precizați dacă aceste „construcții” sunt făcute și omologate ca și execuție pentru siguranța traficului rutier”, își începe scrisoare consilierul independent Constantin Ionescu.

Ionescu explică în scrisoarea adresată IPJ că dispozitivele respective au un standard de execuție iar din primele observații acesta nu ar fi fost respectate de constructorii care au turnat dâmburile de asfalt pe străzile orașului.

„Din informațiile oferite de codul rutier cât și de specificațiile tehnice, aceste dispozitive au următoarele dimensiuni de execuție: aceste limitatoare pot fi din metal sau cauciuc cu inserție galbenă reflectorizantă pentru o mai bună vizibilitate pe timp de noapte  înălțimea acestora putând fi de 3,5 sau 7 centimetri  în funcție de viteza specificată pe indicatorul „Limitare de viteză” (30,40 și respectiv 50 km/h) și o lungime a căii de rulare între 60 și 90 de cm” se mai arată în scrisoarea adresată de consilierul municipal Constantin Ionescu polițiștilor rutieriști.

Primăria municipiului Buzău a decis amplasarea de limitatoare de viteză în preajma trecerilor de pietoni din apropierea unităților de învățământ. Limitatoarele construite de Primărie sunt înalte, înguste și nu respectă regulile privind distanța de amplasare față de trecerile de pietoni și nici semnalizarea acestora nu este conformă.

 

Citește și: Limitatoarele de viteză montate de Primărie în preajma trecerilor de pietoni îi scot din sărite pe șoferi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.