Miercuri a debutat la Buzău cea de-a VI-a ediție a fazei naționale a Concursului școlar de creație literară în limba rromani “Ștefan Fuli” organizat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău  timp de 3 zile.

La această ediție a concursului, participă 31 de elevi din 15 județe, calificați la faza națională după ce au obținut rezultate foarte bune prin participarea cu lucrările lor la faza județeană, pe cele două secțiuni ale concursului – proză și lirică.

Comisia centrală a concursului este formată din 8 membrii, inspectori școlari și profesori de limba rromani, președinte fiind reputatul prof.univ.dr. Gheorghe Sarău de la Universitatea București și președinte de onoare, scriitorul  Nicolae Băciuț, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

În cele trei zile de concurs participanții, profesori însoțitori și elevi din clasele VII- XII, vor avea ocazia să participe la un spectacol oferit de Palatul Copiilor Buzău și de Școala “Ilie Pavel” Rm. Sărat în cadrul deschiderii festive din 19 aprilie. După susținerea probei scrise din data de 20 aprilie, participanții vor avea ocazia să viziteze Muzeul Județean Buzău și Vulcanii Noroioși .

Festivitatea de premiere va avea loc în 21 aprilie la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Buzău, unde vor avea loc și celelalte activități ale concursului. Participanții vor fi cazați la internatul Liceului Tehnologic “C. Nenițescu” Buzău.

Toate premiile și logistica acestui concurs național au fost posibile prin sprijinul substanțial oferit de Consiliul Județean Buzău, Carrefour România, Farmaciile Iris Pharm, Brătilă SRL și nu în ultimul rând Rotary Club Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.