FOTO: Situl arheologic de la Râmnicu Sărat, în conservare până când municipiul va avea centură ocolitoare

0
384

Angajații Administrației Domeniului Public Râmnicu Sărat au început de miercuri dimineață să astupe groapa formată în urmă cu două luni într-o parcare de pe marginea DN 2 E85, pe raza municipiului Râmnicu Sărat.

Vestigiile despre care arheologii au stabilit că sunt pivnițe datând din secolul XVIII vor fi astfel conservate până la momentul când orașul va avea o centură ocolitoare, astfel încât traficul greu să poată fi deviat de pe drumul european iar lucrările de punere în valoare a sitului arheologic să poată fi continuate.

„Am decis să conservăm acest sit și asta facem astăzi prin adăugarea unui strat de nisip. Sper ca în maxim două săptămâni să reluăm traficul pe DN2 E85 astfel încât să nu mai afectăm străzile pe care am deviat acum traficul greu. Până când Râmnicul va avea o centură ocolitoare aceste site va rămâne în conservare. După aceea vom putea extinde aceste săpături. Așteptările noastre sunt mari dar orizontul este destul de îndepărtat pentru că realizarea unei centuri ocolitoare este o  investiție serioasă care este și de durată și care necesită și foarte mulți bani”, a declarat primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.