Primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, s-a ales săptămâna trecută cu o nouă poprire salarială pentru o datorie către o bancă comercială de peste  3 milioane de lei noi. Creditorul, Marfin Bank, a solicitat instanței să oblige Primăria municipiului Buzău să vireze în conturile băncii datoriile lui Constantin Toma însumând peste 3 milioane de lei la care se adaugă dobânzi și penalizări calculate până la stingerea datoriilor.

Conform Portalului Instanțelor de Judecată, completul de judecată de la Judecătoria Buzău a decis să valideze poprirea înfiinţată prin adresa din data de 2.09.2016 emisă de SOCIETATEA CIVILĂ PROFESIONALĂ A EXECUTORILOR JUDECĂTOREŞTI „PAVEL ŞI MUŞAT”, în dosar de executare nr. 856/2013. Obligă terţul poprit PRIMĂRIA MUN.BUZĂU să plătească creditorului MARFIN BANK (ROMANIA ) SA , în limita creanţei de 3.043.200,26 lei, la care se adaugă dobânzile, penalităţile datorate conform titlului executoriu şi cheltuielile de executare care vor fi calculate până la data achitării integrale a debitului, sumele datorate debitorului TOMA CONSTANTIN.

Decizia Judecătoriei Buzău nu este definitivă ea putând ataca cu apel în termen de 5 zile de la comunicare.

În replică, primarul Constantin Toma spune că salariul pe care îl încasează de la Primăria Buzău este deja grevat de popriri și spune că nu dorește să facă comentarii pe marginea acestei decizii.

„Nu vreau sa discut despre aceste lucruri. Este vorba de credite făcute pe firmă dar am semnat și eu pentru acele credite ca și persoană fizică. Datoriile nu au fost făcute pe persoana fizică. Este vorba de chestiuni vechi de 4-5 ani de zile care se cunosc. Oricum eu am poprire pe salariu de la alte chestii. Nu e nicio noutate. Am luat credite, plătesc pentru ele. Am semnat și ca persoană fizică, ne judecăm, daca pierd, pierd… asta este mergem mai departe. Nu vreau sa fac alte comentarii”, a declarat primarul Constantin Toma pentru News.ro.

3 COMENTARII

  1. Da e foarte interesant cand va reactiona PSD-ul pt. ca voturile incep sa se piarda cu acest primar care invoca mereu corectitudinea ,el fiind UN MICINOS NOTORIU si dovezile incep sa apara ,vezi sentinta recenta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.