Sute de motociclişti din toată ţara au fost angrenaţi în numeroase activităţi precum concursuri de băut bere, de aruncat butoaie ori de adus sticle cu whisky de pe fundul piscinei, în cadrul celei de-a cincea edţii a „Seawolves Bike Fest”, eveniment organizat la Buzău de un club de profil din judeţ.
Evenimentul a început vineri, când sute de motociclişti au ajuns la Buzău din întreaga ţară şi au campat în locul special amenajat din Parcul Tineretului. Seara, pasionaţii de motoare au participat la concertele susţinute de Cargo, Sukar Nation, Sanctuar şi Metrock, până spre zorii zilei, iar ziua de sâmbătă a debutat cu o paradă la care au participat circa 200 de motociclişti.
Printre participanţi s-a numărat şi Florin Marinescu, un pensionar militar din Galaţi, proprietarul unei motociclete Yamaha, care a declarat că motocicliştii nu sunt ”aşa cum îi crede lumea”, ci sunt ”milităroşi, le plac disciplina şi demnitatea”.
”Motocicliştii se împart în trei – patru categorii. Nouă ne place să călătorim, să vedem istoria României, să vedem lucruri noi. Suntem milităroşi, ne plac conduita, disciplina şi demnitatea. Toată lumea crede că motocicliştii sunt rebeli. Nu, la noi e o ordine care trebuie respectată”, a spus Florin Marinescu, motociclist din anul 1982, care a adăugat că ”vesta de piele nu se dă niciodată jos, nici acasă, pentru că e un respect pentru fraţii din club”.
Printre participanţii la întrunirea motocicliştilor din toată ţara s-a numărat şi vicepreşedintele TSD Buzău, Andrei Mărunţiş, care a declarat că atât pe motor, cât şi în politică orice ”conduită trebuie să fie exemplară”.
”Nu e nicio legătură între politică şi motocicletă. Fiecare are o personalitate duală la un moment dat, dar în ambele domenii conduita trebuie să fie exemplară, e o cerinţă. Motocicliştii sunt foarte stricţi, au foarte mare grijă cu ce oameni se alătură”, a spus Mărunţiş.
Motociclistul a vorbit şi despre costurile pe care le presupune întreţinerea unei motociclete: ”Fiecare proprietar, de la an la an, dacă nu-şi schimbă motorul, lucrează la el, pentru că nu poate rămâne la fel. Ca întreţinere nu presupune o sumă foarte mare, e mai ieftin decât să întreţii o maşină, dar nu luăm în calcul cât lucrează fiecare la motorul lui, ce îmbunătăţiri îi aduce. Eu, în vara asta, am băgat cam trei mii de lei. Cu motocicleta eşti ca şi cu copilul tău. Fiecare părinte spune că al lui copil e cel mai frumos şi cel mai deştept, aşa credem şi noi despre motociclete”, a spus Andrei Mărunţiş.
După parada motocicletelor pe străzile Buzăului, ziua va continua cu numeroase concursuri ”pe uscat”, dar şi la piscină, cum ar fi cine aduce primul o sticlă de whisky de pe fundul piscinei, ”aruncatul butoiului de bere”, dar şi întreceri de tact şi îndemânare, ziua urmând să se termine cu noi concerte susţinute în Parcul Tineretului de formatiile Kempes, Nişte Băieţi şi Blade Strings.