Tren Marfa
Un buzoian de 50 de ani, angajat al CFR, a fost grav rănit sâmbătă dimineață într-un accident feroviar înregistrat în Gara Cotești din județul Vrancea.
Accidentul a avut loc sâmbătă dimineață în jurul orei 5.30, în apropierea stației Cotești. Din primele date, incidentul a avut loc după ce un tren marfar al unui operator privat nu a respectat culoarea roșie la intrarea în stația CFR Cotești și a intrat în coliziune cu un utilaj folosit la repararea căii ferate, utilaj ce aparține Regionalei Buzău. Practic, marfarul a ajuns pe aceeași linie pe care erau garate două utilaje de mentenanță și un vagon de dormit folosit de angajații feroviari. Trenul s-a ciocnit de unul dintre utilaje, care a fost proiectat în vagon, iar amândouă au ieșit de pe șine.
În urma impactului, un bărbat de 50 de ani din municipiul Buzău care se afla în vagonul de dormit a fost grav rănit, fiind transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Focșani pentru îngrijiri medicale.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că trenul de marfă implicat în accident are numărul 60842-1 și aparţine Transferoviar Grup, mecanicul depăşind semnalul de intrare în staţie, care era în poziţia „Oprire”, şi astfel tamponând violent grupul de utilaje grele care staționau. Potrivit sursei citate, în urma tamponării, locomotiva trenului şi utilajele au deraiat, iar un angajat, paznicul utilajelor grele, a fost rănit, fiindu-i acordat primul ajutor.
Cauzele accidentului vor fi stabilite de către comisia de anchetă, care se află la faţa locului, mai informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.