Conducerea PSD Buzău trebuie să transmită conducerii centrale a partidului, în maxim o săptămână numele candidaților la primăriile municipiilor și orașelor, a anunțat joi președintele PSD Liviu Dragnea aflat într-o vizită la Buzău unde a participat la ședința Comitetului Executiv Județean.
Liderul social-democrat Liviu Dragnea a declarat că un prim pas pe care trebuie să-l facă toate filialele PSD din țară este acela de a transmite în maxim o săptămână propunerile candidaților pentru municipii și orașe, un CV al acestora și o grilă atașată din care să rezulte dacă respectă cerințele din codul de integritate adoptat recent de PSD. Ulterior se va face o cercetare sociologică.
Strict referitor la situația de la Buzău atât Liviu Dragnea cât și președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, s-au ferit să avanseze un nume nou sau să spună clar dacă actualul primar Constantin Boșcodeală va candida pentru un nou mandat, edilul buzoian fiind trimis în judecată în două dosare, iar într-unul a fost deja condamnat de instanța de fond la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.
În prezent, dosarul lui Boșcodeală este în faza de apel la Curtea de Apel Brașov. La ultimul termen, primarul Boșcodeală a recuzat completul de judecată pentru că magistrații nu i-au acceptat ca probă în dosar o expertiză extrajudiciară comandată și plătită de edil care îi demonstra nevinovăția. Ulterior, Boșcodeală a declarat că avocatul său a cerut recuzarea completului pentru că magistrații s-au dovedit a fi ”parțiali.”

” Dacă s-a început urmărirea penală sau trimiterea în judecată pentru luare sau dare de mită, dacă candidatul are o hotărâre de condamnare pentru corupție, evaziune fiscală, fapte comise cu violență, dacă se află în arest la domiciliu, arest preventiv sau control judiciar, nu va putea candida din partea noastră. Dacă domnul Boșcodeală va fi achitat va avea tot sprijinul nostru pentru a candida. Oricine nu se încadrează în criteriile codului de integritate nu trece”, a declarat Liviu Dragnea la Buzău.

1 COMENTARIU

  1. […] Conducerea PSD Buzău trebuie să transmită conducerii centrale a partidului, în maxim o săptămână numele candidaților la primăriile municipiilor și orașelor, a anunțat joi președintele PSD Liviu Dragnea aflat într-o vizită la Buzău unde a participat la ședința Comitetului Executiv Județean. Liderul social-democrat Liviu Dragnea a declarat că un prim pas pe care trebuie să-l facă toate filialele PSD din țară este acela de a transmite în maxim o săptămână propunerile candidaților pentru municipii și orașe, un CV al acestora și o grilă atașată din care să rezulte dacă respectă cerințele din codul de integritate adoptat recent de PSD. Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.