Referendumul pentru demiterea președintelui României nu a întrunit pragul electoral de 50% +1 din numărul total al alegătorilor înscriși pe liste pentru a fi validat. Conform rezultatelor provizorii oferite de Biroul Electoral Central, prezența românilor la urne a fost în procent de 46,23%. Rezultatul nu mai poate fi schimbat în condițiile în care la ora 14.00 mai erau de numărat voturile din 3 secții de votare din județul Olt și de la o singură secție de votare din afara țării. Cu toate acestea, președintele suspendat Traian Băsescu a strâns peste 7,4 milioane de voturi împotriva sa, ceea ce reprezintă 87,52 la sută din opțiunile românilor care au trecut pragul secțiilor de votare, atât în țară cât și în străinătate. Pentru continuarea mandatului președintelui supendat au votat doar 11,15% din cei prezenți în timp ce peste 11 mii de voturi reprezentând 1,32% au fost anulate.
După terminarea numărătorii voturilor, Biroul Electoral Central va înainta procesul verbal Curții Constituționale care urmează să se întrunească și să ia o decizie în ceea ce privește validarea referendumului.

Ciprian STERIAN

5 COMENTARII

 1. B una ziua,
  Puteti, va rog, sa argumentati de ce d-l Presedinte ales al Romaniei este „nedorit de romani”?
  Eu as putea argumenta de ce aste dorit, chiar daca nu pretind nici cea mai mica pertinenta in aceasta chestiune.
  Multumesc,
  Tavi Trofin

  • Strict matematic fie si numai pentru ca 7.400.508 alegatori au spus ca trebuie sa plece(adica cu aproape 50% mai mult decat l-au ales in 2009) si doar 943.031 au spus ca vor ca Traian Basescu sa-si continue mandatul. Restul, ca cei care au stat acasa l-au sustinut, este o poveste. E drept ca o bună parte din cei e nu au venit la vot au decis acest lucru ca sprijin pentru Traian Basescu însă nu toți. Si in plus fotbalul se joacă pe goluri cum probabil si(în cele mai multe cazuri) politica se joacă pe voturi. Nu însă și acum dar…. poate ca așa va fi de acum in colo și câștigători vor fi cei care conving cât mai multă lume să nu le acorde increderea

 2. Si cu statul de drept ce facem???
  Cum adica, aproape 50%?
  Se pare ca nu mai dorim ca legea sa fie oarba, din pacate!
  Si apropo, aveti in redactie si defalcarea rezultatului referendumului
  pe categorii de varsta, grad de instructie,etc, etc.?

  • Faptul ca si-a adjudecat mandatul in 2009 cu vreo 5,2 milioane de voturi si acum a reusit sa ia impotriva vreo 7,4 milioane de voturi nu vi se pare ca au votat mai multi impotriva sa decat l-au ales atunci?
   Si la ce lege oarba va referiti? Mai ales atunci cand cereti defalcarea rezultatului pe categorii de varsta si grad de pregatire? Cine face o asemenea defalcare? Personal, cand ati votat, v-a intrebat cineva daca sunteti muncitor necalificat sau profesor doctor universitar?

 3. Ma declar resemnat!
  Credeam ca faceti jurnalism – cel putin asa parea la inceputuri.
  Parerea mea este ca, toti romanii, dar absolut toti romanii,
  ar trebui sa cunoasca urmatoarea maxima:
  CITEZ: „TOTI VA VOR BINELE. NU VI-L LASATI LUAT! (Stanislaw Jerzy Lec)
  S-auzim numai de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.