PC Buzau

Partidele aflate la putere își sporesc numărul membrilor pe zi ce trece iar de la această regulă nu se sustrage nici filiala județeană a Partidului Conservator. Aici, zi de zi își găsesc vocația politică foști magistrați, așa cum a fost recent și cazul fostului procuror șef de la Râmnicu Sărat, Ion Radu. Acesta a hotărât să facă pasul spre conservatorii conduși de Gheorghe Vlase mai puțin din convingeri politice și convins mai degrabă de prezența în rândul conservatorilor a unor foști colegi de breaslă.
„Am intrat în P.C. văzând ca a venit aici și domnul Pană, domnul Badiu, şi am înţeles că va veni şi domnul Stan”, declara vineri proaspătul conservator însărcinat deja să se ocupe de reorganizarea filialei de la Râmnicu Sărat.
Cooptarea în rândul conservatorilor buzoieni a unui număr destul de mare de specialiști în interpretarea legilor are legătură și cu schimbările ce se preconizează a avea loc la vârful filialei buzoiene. Mai concret, se pare că actualul șef al PC, Gheorghe Vlase vrea să se convingă, din mai multe surse, că nu va putea fi schimbat cu deputatul Gheorghe Coman, recent înregimentat în PC, din dispoziția conducerii Partidului Conservator dat fiind că aceasta ar fi o încălcare a statutului, după cum mărturisea chiar președintele executiv al filialei, Marian Gheorghiță.
„Domnul Coman trebuie să fie prezentat organizaţiei, în primul rând. Până la preluarea preşedinţiei, sunt mai mulţi paşi: în primul rând, el trebuie să obţină un vot de încredere din partea Biroului Executiv Judeţean, în paralel cu un vot negativ pe care l-ar primi domnul Vlase. În urma acestui vot de încredere, dacă-l va primi, mai urmează un vot, din Biroul Politic Judeţean, structură din care fac parte toţi preşedinţii de organizaţii locale (…) Înainte de iunie 2012, un preşedinte de organizaţie judeţeană putea fi schimbat doar prin decizia preşedintelui fondator”, a declarat președintele executiv al PC Buzău, Marian Gheorghiță după ce s-a consultat cu juriștii pe baza statutului Partidului Conservator.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.