Consilierii județeni buzoieni s-au întâlnit, astăzi, în ultima ședință de Consiliu Județean din mandatul 2008-2012. Chiar dacă a fost ultima întâlnire a celor 33 de aleși, ședința de astăzi nu a diferit cu nimic de întâlnirile obișnuite. De la ultima întâlnire au absentat consilierii Ioan Caton Mateeșescu și Mariana Munteanu iar proiectele aflate pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate de cei prezenți, mai puțin proiectul referitor la aprobarea contului de execuţie a exerciţiului bugetar al judetului Buzău pe anul 2011 care nu a fost adoptat deoarece consilierii liberali și cei democrat-liberali s-au abținut de la vot. La final, președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, a apreciat activitatea Consiliului ca fiind una în general pozitivă chiar dacă au existat și neînțelegeri în cei patru ani de mandat.
„Un mandat dificil, un mandat în care s-au reușit și lucruri bune, s-au creat și întârzieri din cauza neînțelegerii unor probleme, una peste alta, un mandat pozitiv dar adevărata recunoaștere a ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Județean în acești patru ani o va da electoratul la 10 iunie”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.
De cealaltă parte, consilierul liberal Mariana Tudor a ținut să precizeze că se bucură că aceasta a fost ultima ședință de Consiliu Județean condusă de Victor Mocanu și a explicat abținerea de la vot privind aprobarea contului de execuție bugetară.
„Ne-am abținut de la exercițiul bugetar pentru că nu suntem de acord să plătim pliantele domnului Mocanu realizate în decembrie. La finele anului s-au făcut mai multe pliante în care se prezentau realizările domnului președinte care erau de fapt realizările Consiliului Județean, pentru că domnul președinte nu aduce bani de acasă ci sunt banii populației județului Buzău care trebuie investiți, conform hotărârilor Consiliului Județean. Oricum, ne bucurăm că l-am văzut pe domnul președinte pentru ultima oară în această postură și ne bucurăm că de pe 11 iunie vom avea un liberal la conducerea acestui județ care va face la fel de mult bine cât a făcut guvernul Tăriceanu, un guvern liberal”, a încheiat consilierul liberal, Mariana Tudor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.