Proiectul privind masterplanul de gestionare a deșeurilor care a stârnit  atâtea polemici în Consiliul Județean mai are de așteptat o săptămână până când va fi aprobat. Săptămâna viitoare, consilierii județeni se vor întâlni în ședință extraordinară pentru a aproba ultimul document care trebuie atașat la dosar, astfel încât proiectul privind gestionarea deșeurilor să primească undă verde de la Ministerul Mediului.
„Hotărârea Consiliului Județean de aprobare a proiectului este ultimul document ce trebuie atașat la dosar și sper ca de aici încolo proiectul să aibă cale liberă și la nivelul județului Buzău. După avizare și aprobare vom trece la faza următoare, licitațiile, și apoi, execuția propriu zisă”, a declarat, astăzi,  președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.
Șeful miniparlamentului județean este convins că de această dată proiectul va trece de votul consilierilor mai ales că s-au făcut anumite compromisuri care să împace pe toată lumea, în speță pe democrat liberali care au luptat pentru ca groapa de gunoi de la Gălbinași, gestionată de firma familiei deputatului Cezar Preda, să rămână funcțională. Odată ce această problemă a fost rezolvată, potrivit lui Mocanu, și consilierii democrat liberali vor fi de acord, în sfârșit, cu votarea masterplanului, obligatoriu de pus în practică de administrația județeană, dacă nu cu bani europeni așa cum se speră acum, cu sume din bugetul județului.
„Mai mult ca sigur proiectul va trece pentru că ar fi culmea să ne oprim la mal. Oricum, nici consilierii PDL nu se vor mai opune de această dată pentru că am ținut cont și de dorința lor, ca groapa de gunoi de la Gălbinași să fie funcțională până în anul 2026. Cred că am împăcat mai multe lucruri cu asta”, a încheiat președintele CJ Buzău, Victor Mocanu.
Masterplanul de gestionare a deșeurilor este un proiect ce urmează să se realizeze cu fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/11/VIctor-MOCANU.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.